Trpite za slabovidnostjo in bi se radi osvobodili očal ali nadležnih kontaktnih leč? So vaša očala nerodna in vas ovirajo pri delu in športu? Ali ste naveličani vsakodnevnega čiščenja očal, rosenja stekel in spreminjajoče se dioptrije? Morda očala pogosto založite in pozabite, kam ste jih pospravili? Ste se naveličali vsakodnevne menjave leč? Si želite, po dolgem času, se zjutraj zbuditi in preprosto – videti?znebite se očal

Če ste na katerokoli vprašanje odgovorili z »da«, potem to besedilo berete z razlogom. Predstavljamo vam odlično priložnost: lasersko odpravo dioptrije, s katero si je slabovidnost pozdravilo že tisoče pacientov. S sodobno in napredno tehnologijo je laserska operacija odprave dioptrije možna  in je dostopna vsem, ki si tega želijo. Ponujamo vam  informacije za lažjo odločitev o laserski operaciji oči. V prispevku navajamo osnovna dejstva o laserski operaciji korekcije vida in odgovarjamo na vaša vprašanja.

Želite pridobiti BON v višini 100€ in dodatni 20% popust za lasersko operacijo oči?

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov med 14 očesnimi klinikami v SLO, HR, BiH in SRB ter tako razpolaga z preverjenimi podatki o zadovoljstvu pacientov, ki so operacijo že opravili. Pri njih lahko preverite tudi cenovno primerjavo med operacijami in v kolikor izpolnite izpolnite obrazec s svojimi podatki SPODAJ in prejmite 14 neobvezujočih ponudb in si zagotovite še BON 100€, ter dodatni 20% popust za lasersko odpravo očesne dioptrije v enem izmed 14 očesnih klinik.

 [shortstack smart_url=’https://a.pgtb.me/PP926b’ responsive=’true’ autoscroll_p=’true’]

Kaj je laserska operacija oči?laser operacija

Laserska operacija oči je kirurški postopek, ki s pomočjo hladnega žarka svetlobe nežno  preoblikuje vašo roženico (vrhnji pokrov očesa) in tako izboljša vid. S tem oko pravilno fokusira svetlobne žarke na mrežnico. Na voljo so različni sodobni pristopi za izboljšanje vida – od laserskega preoblikovanja očesne površine LASIK, PRK in Smile – do  kirurškega vstavljanja umetnih leč. Umetne leče, ki so kirurško vstavljene v oko  prav tako spremenijo tok svetlobnih žarkov in izostrijo vid. Sedaj je na voljo za PRK nadgrajena najnaprednejša metoda Palikaris, ki se je izkazala za najvarnejšo v svetovnem merilu in je dobila prednost pred LASIK metodo. Zelo dobro deluje na očesno tkivo in pušča debelejšo in bolj stabilno roženico, brez kakršnekoli brazgotine. Z operacijo je mogoče odpraviti daljnovidnost, kratkovidnost in astigmatizem. Tehnologijo za lasersko korekcijo vida je odobrila tudi NASA za astronavte.

Ali je operacija varna? Kakšna so tveganja?

Gre za varno operacijo, pri kateri je laserski žarek med posegom računalniško nadzorovan in se lahko kadarkoli izklopi. Med posegom se ne dotakne notranjosti očesa, torej mrežnice in vidnega živca, vendar korigira roženico – povrhnjico.  S tem se absolutno zmanjša možnost tveganja za večje zaplete. Študije kažejo, da je tveganje za okvare zelo majhno oz. zanemarljivo. Najpogostejša nevšečnost po operaciji je suho oko, ki pa ga uspešno blažimo s kapljicami. Na splošno so rezultati odlični, o čemer pričajo zgodbe mnogih zadovoljnih uporabnikov, ki jim je operacija pomagala do perfektnega, »20/20« vida. Postopek na posameznem očesu traja le 20 sekund in je neboleč, naslednji dan že lahko nadaljujete z vsakdanjimi obveznostmi. Celoten postopek skupaj z pripravo na operacijo traja pol ure.

posegJe operacija res neboleča? Koliko časa traja?

Operacija laserske odprave dioptrije je 100% neboleč poseg. Sama operacija pa traja nekaj sekund z pripravo nastavitev laserja in namestitev pacienta pa do 15 minut. Vendar najbolj pomemben je kakovosten pregled, ta pa v profesionalnih očesnih klinikah traja tudi do 2 uri, zato ker se pacientu izmeri debelina, zakrivljenost, elevacija in na splošno kvaliteto roženice, širina zenice, kvaliteto solznega filma (solzavost), gostoto očesne leče in ugotavljanje skrivni dioptrij,.itd.

Ali sem primeren kandidat/ka za operacijo?

Končno oceno primernosti poda okulist. V splošnem velja, da morate imeti zdrave oči – ne smete imeti glavkoma, infekcije, katarakte, močno suhih oči ali kakršnegakoli drugega stanja, ki lahko negativno vpliva na celjenje po operaciji. Operacija je primerna za vse, ki so stari vsaj 20 let in imajo stalno dioptrijo vsaj eno leto pred operacijo. Priporočljivo je, da se vaša dioptrija giba med -10 in +5. Za ljudi, ki so močno kratkovidni ali močno daljnovidni, se operacija ne izvaja. Vendar to ni omejitev, saj je v tem primeru možna refraktivna menjava leč, pri kateri z umetno lečo zamenjajo vašo naravno lečo. Operacija ni priporočljiva v času nosečnosti, saj hormonski nivo vpliva na obliko oči, zato boste morali počakati, da se vaši hormoni povrnejo na normalen nivo. Ne smete imeti degenerativne ali avto-imune bolezni, saj vplivata na proces celjenja. Če so ti pogoji izpolnjeni, vas bo specialist poslal na podroben pregled oči in očesnega ozadja, kjer bo podana dokončna ocena ali je operacija primerna za vas ali ne.

Ali je operacija boleča?

Med operacijo ne čutite nobene bolečine, lahko pa rahlo neprijetnost. Vsak pacient prejme anestetične očesne kapljice. Po potrebi vam bo kirurg po operaciji predpisal protibolečinska zdravila. Veliko pacientov, ki so opravili postopek LASIK priča o blagem nelagodju kakšen dan ali dva po operaciji, nato se stanje stabilizira.

Kako izbrati pravega strokovnjaka? Nenazadnje gre za moje oči, ki so le ene.

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov zdravstvenih, zobozdravstvenih in estetskih storitev. Pomaga pri izbiri za vas najbolj ustreznega zdravnika in zdravstvene ustanove na podlagi preteklih izkušenj bivših strank – pacientov. Razpolaga tudi z informacijami o uporabljenih metodah in dostopu izvajalcev do najnovejše zdravstvene tehnologije. Podatke o zadovoljstvu in ustreznosti pridobivamo na podlagi temeljitih raziskav in statističnih podatkov in analiz o dejanskem zadovoljstvu pacientov, ki so poseg že opravili. Vsakega pacienta, ki izpolni anketo o zadovoljstvu, nagradimo z vrednostnim BON-om v višini kar 100€.

Koliko stane laserska operacija oči? Prihaja tudi do 3,3-kratne razlike med operacijami.

Z raziskavami smo ugotovili, da se cene ponudnikov med seboj zelo razlikujejo. Prihaja tudi do 3,3-kratne razlike v ceni med najcenejšo in najdražjo operacijo. Ni nujno, da je najdražja operacija tudi najboljša, zato predlagamo individualni posvet z Doktor 1A in kasneje s skrbno izbranim izvajalcem zdravstvene storitve, ki bo najbolje vedel kakšne vrste operacija je za vas najbolj primerna.
Preden pristopite k posegu, je potrebno najti kakovostnega strokovnjaka in primerjati cene.
Ponudbe so popolnoma neobvezujoče!

Želite pridobiti BON v višini 100€ in dodatni 20% popust na lasersko operacijo oči?

Doktor 1A ocenjuje zadovoljstvo pacientov med 14 očesnimi klinikami v SLO, HR, BiH in SRB ter tako razpolaga z preverjenimi podatki o zadovoljstvu pacientov, ki so operacijo že opravili. Pri njih lahko preverite tudi cenovno primerjavo med operacijami in v kolikor izpolnite obrazec s svojimi podatki SPODAJ  in prejmite 14 neobvezujočih ponudb in si zagotovite še BON 100€, ter dodatni 20% popust za lasersko odpravo očesne dioptrije v enem izmed 14 očesnih klinik.

 [shortstack smart_url=’https://a.pgtb.me/PP926b’ responsive=’true’ autoscroll_p=’true’]

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji