Katera je tista sestavina, ki ni preprosta, okusna in vsakodnevna ampak je zdravilna rastlina, svojimi močmi pa lahko pomaga številnim ljudem?
Pišemo o rastlini bela omela (lat. Viscum album), ki zdravi raka in še mnogo drugih bolezni!
bela omela
Vir: Google
Marsikdo ne ve, da se je zeliščarska sezona že začela. Ob prvih lepih dneh, ob koncu ferbuarja oziroma začetku marca, se namreč odpira sezona z belo omelo. Bela omela je Keltom predstavljena kot sveta rastlina, zato moramo z njo ravnati spoštljivo!
Pomaga pri zdravljenju večih težav, kot so neurejen krvni obtok, težave s hormoni, rak, težave zaradi menopavze, s sladkorno boleznijo, … Je rešilna bilka današnjega časa! Paziti pa je treba, saj ob nepravilnem jemanju povzroča vrtoglavico in slabost!
Srce in krvni obtok
To rešilno bilko se najbolj pogosto uporablja za urejanje tako prenizkega kot previsokega krvnega tlaka ter ojačanje krvnega obtoka. Preprosto uredi obtok in pomaga, da se okrepi srce – spodbuja k zdravju telesa. Za ureditev krvnega tlaka, lahko pijete dnevno tri skodelice časa in hkrati stalno nadzorujete pritisk ter po postrebi dodate še sintezna zdravila.
Za težje oblike kot je motnja krvnega obtoka in šibko srce, pa priporočamo posvet z zdravnikom
Menopoavza, hormonske motnje in neplodnost
Z normaliziranjem krvnega obtoka lahko rešite mnoge hormonske težave. Izboljšajo se vam namreč premočne menstruacije, navali krvi v glavo, divjanje srca in premočne krvavitve po porodu. Priporoča se redno pitje bele omele – skodelica do dve na dan. Samo zdravljenje pa lahko traja kar nekaj let.
Sladkorna bolezen
Rastlina ugodno vpliva na delovanje vseh žlez v prebavnem sistemu, tako pa odpravlja zaprtost, napenjanje, napihnjenost, začetek zlatenice. Hkrati pa krepi šibko delovanje trebušne slinovke in žolčnika.
S krepitvijo trebušne slinavke pa iznučujete glavni vzrok sladkorne bolezni.
obolenje za rakom
Vir: Google
Preverjeno in dokazano nad raka!
V Nemčiji je ta rastlina tako priznana, da zavarovalnice povsem krijejo stroške zdravljenja raka z belo omelo. Vedeti morate, da si tovrstnih pripravkov ne moremo pripraviti sami, saj gre za infuzijo pripravka. Zdravljenje predvsem preprečuje ponoven nastanek rakastih obolenj, pri čemer so izjemno uspešni.
Močnejša zelišča niso za vsakogar,. Na prvem mestu je seveda spoštljiv odnos do rastlin in doslednost pri uporabi. Potrebna pa je vztrajnost in potrpežljivost!
Kako si lahko pomagam sam?
Najboljši čas za nabiranje njenih poganjkov je v marcu in aprilu. Takrat rastlina odvrže svoje bele strupene jagode in ponovno zacveti. Najbolj varna bela omela pa je iz sadnega drevja. Nabirati je potrebno samo poganjke nekje do četrtega para listov – spodnjih, debelejših vej ne nabiramo!
Rastlino morate posušiti karseda pametno – sušiti jo je potrebno na temperaturi do 40 stopinj Celzija. Posušena mora biti v celoti – drugače vas lahko preseneti plesen!
čaj iz rastline bela omela
Vir: Google
Najpomembnejši del pri delanju čaja je, da jo morate namakati hladno. Čajno žličko zelišč prelijete s hladno vodo in pustite čez noč. Zjutraj pa jo lahko rahlo pogrejete in precedite.
V komentar zapiši še svoje mnenje in članek deli z vsemi, ki jim lahko pomaga!
V zanimanju do podobne vsebine si lahko naročite ogledni izvod revije Medicina in Ljudje!

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji