Poskušate najti najboljši čas za rekreacijo? Resnica je, da smo si ljudje različni, zato nam ustreza različen del dneva za vadbo. Če boste upoštevali te nasvete, boste ugotovili, kdaj je za vas pravi čas.
Morda ste že slišali, da je najboljši čas za izvajanje treninga zgodaj zjutraj – da bi pognali vaš metabolizem v samem začetku dneva in se tako izognili nepričakovanim motnjam čez dan, če bi izpustili vadbo. Vendar, če niste jutranji človek, vam to ne bo uspelo, ključno je, da se med vadbo dobro počutite.

rekreacija

Če je vaš urnik nepredvidljiv, boste morda morali biti prilagodljivi in si načrtovati vadbo v različnih delih dneva.
Če ugotovite, da vam vadba prepozno zvečer ne odgovarja in se potem zaradi napora težko umirite ter posledično pozno zaspite, premaknite vadbo na zgodnejšo uro ali pa poizkusite z manj intenzivnimi vajami, ki ne porabijo vse vaše energije.
KAJ je lahko bolj pomembno kot KDAJ
Če želite ostati motivirani dlje časa, izberite aktivnosti, v katerih uživate. Če ste bolj socialna oseba, najdite aktivnost, da boste veliko v družbi. Hodite na skupinske vadbe, sprehajajte se v družbi prijateljev…
Če pa ste bolj volk samotar in ste radi sami, so aktivnosti, kot so hoja v hrib, plavanje ali kolesarjenje solo, bolj primerne za vas.
Določeni ljudje veliko časa preživijo s svojo družino in ne najdejo časa za vadbo. Zakaj ne aktivirate celotne družine? Sprehodi po večerji, igranje nogometa so kot nalašč za vas.
Obstaja veliko možnosti, ne omejujte se le na eno. Ob monotoni vadbi boste hitro obupali oziroma od dolgčasa z njo prenehali.

križ

Tukaj je nekaj dejavnosti, ki jih lahko opravljate kadarkoli v dnevu:
Hoja, tek, plavanje, kolesarjenje, ples in aerobika, hoja po stopnicah, fitnes, joga in pilates, borilne veščine…
Ne obstaja točno določen del dneva, ki je najboljši za vadbo. Torej, bodite aktivni takrat, ko vam to najbolj ustreza.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji