Večina skrbi za svojo mlado podobo in beži pred staranjem. Ali veste, da lahko to dosežete tudi z določeno hrano, katera prispeva k upočasnjevanju staranja in poskrbi za pomlajevanje in razstrupljanje organizma?
  • Brokoli
Brokoli je pravo čudežno pomlajevalno sredstvo, kar so razkrile nedavne raziskave. Vsebuje zelo pomembne sestavine in obnavlja organizem, kot na primer vitamin E in B ter zelo učinkovit vitamin C, ki uničuje radikale, kateri poškodujejo celice, povzročajo bolezni in pohitijo straranje. Krom podaljšuje vitalnost organizma, tako tudi utrjuje imunski sistem in ohrani mlade tudi naše možgane.
Je tudi odličen proti poškodbam kože, zaradi prekomernega izpostavljanje žarkom.Torej, med poletjem se nahranite z brokolijem. Testiranci v raziskavi so se pred sončenjem namazali s tri dni starimi mladikami brokolija, ki je za 37% zmanjšal kožno rdečico.
Najbolje je, da si ga privoščite čim bolj surovega in ne povsem razkuhanega, da ne izgubi vitaminov. Kombinirajte ga z ostalo zelenjavo, ki ima podobne učinke: zelena solata, zelena, zelje itd.
Boste danes za kosilo imeli brokoli?
staranje
vir: google
  • Borovnice
Borovnice o pogosta sestavina globinskih kozmetičnih pilingov in so odlične za ohranjanja mladostnega videza kože. Klinični dermatologi tudi svetujejo, da se kožo oskrbi z borovnicami, predvsem od znotraj. So antioksidanti in vidno vplivajo na zmanjšanje gubic, uživali pa naj bi jih vsak dan, približno pol skodelice.
Imajo pozitiven vpliv na zaviranje staranja tudi možganov. Raziskava je pokazala, da so se podgane, ki so jih hranili z borovnicami, starale počasneje. Seveda je razlog v antioksidantih, ki med tvorbo s t.i. prostimi radikali (lahko poškodujejo celice in povzročijo nastanek raka), škodljive molekule spreminjajo, razbijajo v manj škodljive, ter v anti-bakterijskih snoveh. Če primerjamo borovnice z drugimi sadeži (slive, maline, jagode…), imajo največ antioksidantov, ki tudi skrbijo za ohranjanje mladostnih možganov, kar pomeni tudi to, da preprečujejo izgubo kratkoročnega spomina, kateri je pogost spremljevalni proces staranja.
Skratka borovnice na različno vplivajo k prispevanju vitalnosti in zdravju, ker tudi preprečujejo srčne bolezni, bolezni sečil, ohranjanje odličnega vida in spočite oči.
Zdaj pa čim hitreje v najbližjo trgovino ali tržnico po sočne in okusne borovnice.
staranje
vir: google
  • Orehi
Tudi orehi so vrelec ohranjanja mladosti, saj vsebujejo vse telesu pomembne omega-3 maščobne kisline. Privoščimo si jih pogosteje, dnevno zadostuje, da jih zaužijemo približno eno pest. Te maščobe, ki so tudi v nekaterih vrstah rib, so zelo, nujno potrebne za delovanje možganov, ker pa jih telo ne prouzvaja samo, jih zaužijemo sami.
Znižujejo tudi možnosti za srčno kap, saj znižujejo raven slabega holesterola. Orehi, ki vsebujejo vitamina E in B6, omogočajo lažje soočanje s stresom, ki seveda prispeva k slabšemu zunanjemu videzu kože.
Verjetno pogosto zasledite da so orehi priljubljena sestavina kozmetičnih izdelkov, kot je na primer orehovo olje za napeto in dobro hidrirano olje.
Danes za večerjo si jih privoščite z solato, jogurtom ali jih zmešajte v kosmiče. Dober tek!
staranje
vir: google

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji