Skoraj vse ženske ga imamo in četudi nas je genetika blagoslovila z malo več , kot bi si ga želele, je celulit ena od stvari, ki jih enostavno moramo sprejeti.
Kaj povzroča pomarančasto kožo na našem telesu? Ko se maščobne celice združijo z našo kožo in vlaknastimi tkivi, nam to povzroča vdrto kožo, ki je vidna na telesu.
celulit
http://www.q8rashaqa.com/
Čeprav se ga ne moremo znebiti v celoti, vam predstavljamo nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo pri zmanjšanju celulita.
Izgubite maščobo s kardio vadbo
Celulit je tip maščobe in edini način, s katerim ga lahko reduciramo, je, da pokurimo to maščobo. Intenzivne kardio vadbe, kot so tek, kolesarjenje, hoja v hribe, so lahko vaše največje orožje. Pomnite, da se bo po nekaj mesecih vadbe zmanjšal odstotek maščobe v vašem telesu in šele takrat lahko pričakujete spremembe na vaši koži.
Učvrstite tonus
Ko vam enkrat uspe zmanjšati maščobe v telesu, je potrebno učvrstiti mišični tonus. To lahko storite tako, da vadite bolj intenzivno za tisti del telesa, na katerem želite zmanjšati pomarančasto kožo. Idealni so počepi in izpadni koraki ter vaje z lastno težo.
celulit
https://www.verywell.com
Pravilna prehrana
Kot že vemo, gresta zdrava prehrana in zdrava teža z roko v roki. Manj maščob, kot jih vnesemo v telo, manj lahko nastane celulita. Poskusite z dieto, ki vsebuje veliko sadja in zelenjave, zdravih maščob (indijski oreščki, orehi itd.) in polnozrnatih izdelkov.
Skrbite za hidracijo
K zmanjšanju lahko pripomore tudi pitje vode. Poskrbite, da bo imelo vaše telo vedno dovolj tekočine, saj to pripomore k izboljšanju teksture naše kože. Prav tako pa izločamo odvečno tekočino, ki je naše telo ne potrebuje.
celulit
http://www.jameshaskell.com
Poskrbite za spanec
To, da dovolj spite, je dobro za vaše srce, preprečuje, da bi zboleli, in zmanjša možnost visokega krvnega pritiska. To pa še ni vse. Spanje prav tako pripomore k zmanjšanju celulita. Poskusite doseči, da spite vsaj 7-8 ur na noč.
Sprijaznite se!
Čeprav pravilno jemo, smo telesno aktivne in dovolj spimo, nam nič ne zagotavlja, da se bomo celulita zares znebile v celoti. S tem se pač moramo sprijazniti. Ne smemo se obremenjevati s tem, kako je videti naša celulitasta koža. Imejte v mislih, da ima 80% žensk celulit (zahvaljujoč genetiki in dejstvu, da smo ženske). Zaprite oči in vsrkajte moč vseh žensk, ki se spopadamo s tem. Le tako se bomo lahko počutile bolj samozavestno v svojih najljubših kopalkah.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji