Veliko ljudi – predvsem psihologov – stalno poudarja, da se dan pozna po jutru. Se strinjate s to zapovedjo? Vse uspešni ljudje se tega zelo dobro zavedajo! Preberite si 7 skrivnosti, ki vam lahko življenje spremeni za vedno!
Uspešni ljudje imajo eno skupno stvar – kjer mnogi vidijo ovire, oni vidijo nove priložnosti in izzive za rast. Skupne pa so jim tudi nekatere jutranje navade ter razmišljanje zunaj okvirjev. Negativnost je nekaj, kar uspešni ljudje ne poznajo.
JUTRANJA OPRAVILA, ki te pripeljejo do uspešnosti:
 1. Kozarec mlačne vode z limono na tešče. 
  voda z limono
  Vir: Google
  Na prvem mestu je poskrbljeno za razstrupljanje teles, saj voda z limono na tešče pomaga izložiti toksine iz organizma hkrati pa dvigne raven energije in spodbudi presnovo, kar povzroči lačje izločanje odpadnih snovi iz telesa. Preden si privoščijo zajtrk počakajo od 15 do 30 minut, medtem pa malce potelovadijo.
 2. Telovadba. 10 minut je dovolj za vaše telo, da se sprosti hormon, ki pomirja možgane in hkrati sprošča občutek nadzora. 
  Tim Cook Apple
  Tim Cook; vir: Google
  Poslovni magnat Richard Branson, Applov direktor Tim Cook in glavni direktor pri Disneyju Bob Iger vsakodnevno opravljajo jutranjo telovadbo.
 3. Prostor brez internetne povezave.
  čas za družino
  Vir: Google
  Jutranja rutina naj bi bila posvečena samo vam. Zdravo in sproščujoče je prve trenutke v dnevu posvetiti sebi, pozitivnemu razmišljanju in stvarem, ki vas pomirjajo.
  Prvi mož podjetja Starbucks, Howard Schultz, vsako jutro svojim uslužbencem pošlje motivacijsko elektornsko sporočilo, nato pa se odklipi ter posveti telovadbi in družini.
 4. Zdrav zajtrk – pozitiven začetek dneva. Ljudje, ki si zjutraj privoščijo miren zajtrk, imajo bolj uravnan krvni sladkor in so manj nagnjeni k čezmerni telesni teži. Hkrati pa tekom dneva ne začutijo nenapovedane lakote, ki se ji ne morejo upreti. Privoščite si zdrav zajtrk, ki vam postreže z energijo, izboljšanim kratkoročnim spominom in boljšo koncentracijo.
 5. Meditacija. 
  meditacija z jogo
  Vir: Google
  Uspešni ljudje uporabljajo meditacijo za lažje spopadanje s stresom. Redno meditiranje pa izboljša osredotočenost, poveča kreativnost in izboljša čustveno inteligenco. Vadbo lahko vedno združite z meditacijo – izberite jogo.
 6. Postavitev dnevnih ciljev. Načrtovanje celotnega dneva vam omogoča lažje in hitrejše doseganje začtranih ciljev. Na urnik dneva se osredotočite po meditaciji, ko je um popolnoma umirjen.
 7. Vedo kaj so prioritete. Beseda “NE” predstavlja zaščito dragocenemu jutru in v določenih trenutkih v dnevu – to začutite takrat, ko se zavedate kaj so vaše prioritete. Ko začutite, da morate reči ne, se izognite nadaljni razlagi. Spoštujte obstoječe obveznosti, ki jih imate v načrtu za tisti dan. Naredite nov načrt in nove obveznosti “splanirajte” v naslednjem dnevu. Bodite trdni pri svojih odločitvah.
Jutranje aktivnosti se seveda razlikujejo pri vsakem posamezniku, nekateri boste našli razlago, da si toliko časa zjutraj ne morete vzeti, nekateri pa boste že danes prevzeli vseh 7 stvari. Ni nujno, da prevzamete vseh sedem že danes, pomembno je da prevzamete eno in se jo držite – tudi ko je težko! Vztrajaj 4 tedne in beleži svoj napredek – presenečen/a boš!
Zaupaj nam v komentar, kako se je spremenilo tvoje življenje po preizkušanju teh skrivnosti! 🙂

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji