Ali ste vedeli, da obstaja kar 100 različic vaje “plank”?

Ena najbolj učinkovitih vaj, ki jo lahko izvajate kjerkoli.

Morda ste ljubitelj/ica planka, vendar teh različic zagotovo še niste izvajali! Predvidevamo, da boste danes preizkusili vseh 100 različic, zato si shranite ta članek in imejte dobre ideje za celo leto vedno pri roki.
Video prikazuje ne le vseh 100 različic, vsaka od njih je tudi opisana. Če želite in se odločite za izključno plank vadbo, jih izberite čimveč, vsaki pa se posvetite vsaj nekaj 10 sekund in se ne ustavite, dokler ne končate, kar ste si zadali.

V videu imate vse – od klasičnih in statičnih, do tistih, kjer poskakujete s telesom, jih izvedete kot kardijo ali trening za moč. Obremenitev je vedno vaša teža in vsaka različica ima nekaj skrivnosti za mišične skupine, ki v klasičnem planku ne pridejo toliko do izraza.
Zakaj je “plank” ena najboljših vaj?
Plank je ena najboljših vaj, saj skrbi za krepitev vseh skupin trebušnih mišic, poleg tega pa skrbi tudi za lepo zadnjico. Med izvajanjem se krepijo tudi hrbtne mišiceprsne mišice ter sprednje mišice stegen in goleni. Vsaka izmed teh mišičnih skupin pušča svoj pečat na definiciji vašega telesa. Dobro natrenirana prečna trebušna mišica vam omogoča lažje dvigovanje teže med treningi, med tem, ko se prema trebušne mišica kažejo v zapeljivem in ravnem trebuhu ali celo tako imenovanem “six packu”. Ta skupina mišic dobro vpliva tudi na eksplozivnost in izboljšuje vaše skoke. Notranje in zunanje poševne trebušne mišice vam bodo pomagale pri vajah z bočnim gibanjem in poskrbele, da bo vaša postava zasijala v obliki peščene ure. Natrenirane zadnjične mišice pa bodo poleg lepega in polnega videza zadnjice, skrbele tudi za lepo držo in zdravo hrbtenico.
Mi sprejmemo izziv in začnemo danes. Pa vi? 🙂

Vas zanima več na to temo? Naročite si svoj ogledni izvod revije Medicina in Ljudje!

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji