Za vas smo izbrali smešne in nenavadne govorice o zdravju, ki ne držijo.
Najbolje, da si jih kar pogledamo…
Žvečilni gumi potrebuje 7 let, da se razgradi v vašem telesu
Resnica: Odvisniki od žvečilk si lahko oddahnete. Čeprav vaše telo ne more razgraditi žvečilnega gumija, se vam ta ne ugnezdi v želodcu. Izločite ga iz telesa, prav tako kot vso drugo hrano.
Če izpulite siv las, vam bosta zrasla 2 nova
Resnica: Nič ni narobe, če to storite. Za sive lase poskrbi genetika, puljenje nima nič s tem. Lasje potrebujejo 6 mesecev, da zrastejo nazaj, do takrat pa bo verjetno že kakšen nov siv las, zato se vam bo morda zdelo, da je razlog v puljenju.
govorice
http://avenuehairdesign.net
Deodoranti povzročajo raka dojke
Resnica: Kljub neuporabi deodoranta, vas lahko doleti ta huda bolezen. Ta mit verjetno izhaja iz dejstva, da nekateri antiperspiranti vsebujejo aluminij, ki lahko pokaže lažen pozitiven rezultat na mamografu. Čeprav je v deodorentu prisoten paraben (ki dviguje nivo hormona estrogena), ni bilo nikoli dokazano, da je to vzrok za nastanek rakavih celic.
Lahko se prehladite, če ste predolgo časa na hladnem zraku
Resnica: V bistvu je za zdravje bolje, če ste čim več časa na zraku. Prehlad povzročajo virusi in bakterije, ki so bolj pogosti v zimskem času, ko se večina ljudi zadržuje v notranjih prostorih. Torej imate manj možnosti, da se prehladite, če ste veliko zunaj.
govorice
https://www.pexels.com
Pokanje členkov povzroča artritis
Resnica: Zvok pokanja členkov zna biti zelo neprijeten, vendar vam ta navada ne bo škodovala. Znanstveniki so dokazali, da ljudje z artritisom nimajo nič skupnega z ljudmi, ki pokajo členke. Je pa res, da tisti, ki to počnejo, dobijo z leti oslabljen oprijem in roke se jim bolj potijo.To je vseeno dober razlog, da s tem prenehate.
Uporabljamo samo 10% možganov
Resnica: Motivacijski govorci se te ideje zelo radi poslužujejo, medtem ko jo znanost zanika. Preiskave na bolnikih z možgansko okvaro so pokazale, da lahko že najmanjša poškodba pusti dolgotrajne posledice. Če bi mit o 10% uporabi držal, ne bi bila tako velika reč, če bi si poškodovali več delov možganov. Vaši možgani so v 100% uporabi – vsaj upamo, da je tako.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji

DELI