Mnogi od nas sanjamo o svobodi. Želimo biti svoji lastni šefi, prevzeti nadzor nad urami, ki jih oddelamo, in domov vzeti (samo) tisto, kar smo vložili v naše delo, in ne tistega, kar nam nekdo drug določa, da prispevamo. Še vedno se mnogo ljudi ne more odločiti, kaj bi delali za svoj zaslužek. Vedno obstaja nekaj, kar lahko storite, ne glede na to, katera znanja imate. Tukaj je naših 5 majhnih poslovnih idej, da začnete svoj posel.

Upravitelj socialnih medijev

Trženje je v sodobnem času postalo velik del poslovanja vsakega podjetja in da bi lahko uspešno tržila, morajo podjetja biti prisotna tudi na družbenih medijih. Zato se podjetja zavzemajo, da bi zaposleni upravljali z računi (profili, strani) na družabnih omrežjih, kot so Facebook, Instagram, Twitter. Potrebujejo nekoga, ki lahko sledi strankam, ki objavljajo na svojem zidu in ki lahko posredujejo pozitivna sporočila javnosti. Če imate smisel za socialne medije in pozitiven odnos (morda ga boste potrebovali, ko se ukvarjate z nesramnimi strankami), potem je to lahko tudi posel za vas.

Varstvo hišnih ljubljenčkov

To je kot nalašč za vsakogar, ki ljubi živali. Lahko preživite ves dan doma, obkroženi z ljubkimi psi ali mačkami, medtem ko so vaše stranke zdoma. Izbirate lahko med varstvom  hišnih ljubljenčkov v vašem domu ali pa pri naročnikih vaše storitve. Lahko pa ste cel dan nekje zunaj v naravi, kar živalim zagotovo ustreza. Imate tudi možnost, da se registrirate pri agenciji, če želite, da vam pomagajo pri iskanju vaših strank, vendar boste za to tudi nekaj plačali. V nasprotnem primeru imate lasten posel in tako obdržite ves dobiček zase.

Freelancer

Tu je ogromno prostih delovnih mest. Lahko bi bili pisatelj, novinar, programer ali celo prevajalec. Če imate neko spretnost, bi se verjetno lahko sami postavili na trg kot svobodni / samostojni delavec in si zaslužili svoj dohodek. Ne pozabite, da za uspeh pri samostojnem delu potrebujete lastno blagovno znamko, zaradi katere izstopate iz množice. Blagovna znamka je zelo pomembna, zato jo je treba seveda zaščititi in jo tudi graditi ves čas.

Načrtovalec potovanj

Načrtovanje potovanja je lahko izjemno zabavno, tudi če to počnete za nekoga drugega. Dejstvo je, da obstajajo tudi ljudje, ki ne marajo preveč načrtovati lastnih potovanj in z veseljem plačajo drugim, da to naredijo zanje. Če ste nekdo, ki ljubi načrtovanje, zakaj ne bi razmislili o tem, da postanete potovalni agent in organizirate nekaj fantastičnih potovanj za druge?

Vnašalec podatkov

Če imate oko za podrobnosti in ste natančni pri tipkanju (tudi slepo ali 10-prstno tipkanje), bi to lahko bilo delo za vas. Nekatera podjetja so pripravljena plačati visoko ceno za tiste, ki lahko natančno prepišejo in shranijo njihove podatke. Zakaj ne bi kar najbolje izkoristili te potrebe po natančnih podatkih in se predstavili kot podjetje za vnašanje podatkov?

Ste dobili kako idejo, da začnete svoj lasten posel?

Avtor: M.J.