Preverite česa se je Mark Zuckerberg domislil v letošnjem letu!

Ima Jarvis potencial za tvojo uporabo?

Čas branja 1 min

Facebook je eno. Prihaja nekaj novega!

“Moj osebni izziv za leto 2016 je ustvariti preprosto umetno inteligenco, ki bi pomagala pri organizaciji mojega doma. Podobno kot J.A.R.V.I.S. v Iron Manu,” je povedal Mark Zuckerberg, izvršni direktor Facebooka, na začetku letošnjega leta.

 

Konec leta 2016 se bliža in Zuckerberg je predstavil svoje življenje z Jarvisom. Glas mu je posodil nihče drug kot Morgan Freeman.

Mark se že dolgo ukvarja s Facebookom. Vsako leto pa si zada nov izziv. Letos si je močno želel ustvariti virtualnega pomočnika za svoj dom, podobnega kot ga je imel Tony Star v filmu Iron Man. Iz vseh razpoložljivih tehnologij je ustvaril lastnega Jarvisa. Lahko ga nadzoruje z glasom ali pa preko aplikacije. Jarvis je trenutno zmožen upravljati glasbo, spremembo temperature, ugašanje in prižiganje luči. Je med drugim tudi odlična varuška, naučil se je speči toast in v dom spustiti znane goste. Za vzdušje v domu poskrbi ko odgrne ali zagrne zavese.

Mark Zuckerberg je res glavca! 🙂 a hkrati je za pomoč prosil publiko, Jarvisa želi namreč naučiti še markisaj drugega – a za novo znanje potrebuje nove ideje.

Prijeten ogled!

https://www.youtube.com/watch?v=TFimXovtqd0

Komentarji

komentarji