Carrie Fisher, je najbolj poznana po svoji vlogi princese Leie v Vojni zvezd.

Ameriška igralka Carrie Fisher, nas je zapustila v svojem 61. letu starosti.

Prikazan je element BN-LN957_STARWA_12S_20151203125155.jpg

Tiskovni predstavnik družine Simon Halls je v izjavi v imenu njene hčerke Billie Lourd sporočil, da je Carrie Fisher umrla v torek, 27.12.2016.

Ko se je v petek peljala iz Londona v Los Angeles, jo je kmalu pred pristankom zadela srčna kap. Takoj je bila odpeljana v bolnišnico, kjer je nato umrla. V nedeljo je na Facebooku njena mama, slavna hollywoodska legenda Debbie Reynolds, sporočila da je v stabilnem stanju, v torek pa nas je na žalost za vedno zapustila.

Najbolj znana je po vlogi princese Leie v originalni trilogiji Vojna zvezd.

Prikazan je element star vars cast.jpg

Rodila se je 21. oktobra 1956 v Los Angelesu Reynoldsovi in pevcu Eddiju Fisherju, odraščala pa v blišču slave, svetu filma, televizije in gledališč.

Zahvaljujoč vlogi uporniške bojevnice, princese Leie v originalni trilogiji Vojne zvezd se je med hollywoodske zvezde izstrelila leta 1977 in nato ponovno vrnila lani za nadaljevanje Vojne zvezd: Sila se prebuja.

Prikazan je element fee8661151ba6a61d862c191051b64c0.jpg

Film, ki je Fisherjevo spet postavil v središče žarometov, ji je prinesel nominacijo za nagrado Saturn za najboljšo stransko vlogo.

Bila je tudi pisateljica, nedavo pa je izkušnjo podrobno opisala v svojih spominih The Princess Diarist.

Prejšnji mesec pa je tudi razkrila, da je imela »zelo intenzivno« trimesečno razmerje med snemanjem (1977) Vojne zvezd, s Harrisonom Fordom

 

 

Na smrt ikone so se odzvali že mnogi slavni, ki jih je njena smrt globoko prizadela.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji