Domov Zabava Veste na kakšen način lahko otroci “uničijo” dom?
otrok in tv daljinec

Veste na kakšen način lahko otroci “uničijo” dom?

Zabavnih šest "uničenih" predelov doma!

Veste koliko različnih varoval obstaja, da zaščitimo svoje otroke pred nevarnostmi doma? Ste kje zaznali varovalo, ki dom ščiti pred otroci?

Sliši se čudno a vsak dom, kjer živijo mali otroci, bi potreboval nekaj varoval. Recimo, varovalo, ki ščiti vtičnico da otročiček ne dela poskusov z elektriko. Otroci se vedno igrajo na nezavarovanih predelih hiše – to so tisti predeli, za katere sploh ne vemo da obstajajo!
Na prvem mestu so stenske karikature, kjer večina staršev razmišlja, ali so otroci res ustvarjalni ali pa so samo res nedovzetni za njihovo nerazumevanje do otrokove ustvarjalnosti. Prazen papir, pobarvanke, stari koledarji ne zadoščajo. Otrok namreč čuti potrebo, da svoje znanje vsake prve črke in črte delijo na vsaki steni v stanovanju. otrok ki riše na stenoDrugo mesto zasedajo luknje v steni, za katere se otroci skrbno potrudijo. Najverjetneje se v njihovih mladih možganih razvije monolog. Hkrati pa imajo na tone odprtih projetkov, a nobenega dokončanega.
“Če bom dovolj vztrajno z nečim strgal na enem mestu, bom najverjetneje naredil tunel do sosednjega prostora. To bo zabavno!”

 

otrok ki se želi sam stuširati
Na tretje mesto spadajo poplave v kopalnici. S temi se starši namreč soočajo vsakodnevno. Ne govorimo o poškropljenih tleh, govorimo o poplavah za katere potrebujemo neznano število vpojnih brisač, da opravimo z vso količino vode na tleh po tuširanju. Veliko malčkov pa pred tem trdi, da se želi stuširati sam, nikjer pa ni omenil, da želi stuširati celotno kopalnico!
Četrto mesto so zasegle sezonske okrasitve doma. Določeni starši uživajo v dekoriranju doma, prazniki pa so zato še bolj na udaru. Zajčki, piščančki in jajčka v izbranih steklenih posodah, estetsko razporejeni po domu. Določena okrastitev, ki traja največ eno uro. Jaslice so druga stvar, saj izginotja pastirjev, ovčk in svete družine, naslednji dan, nihče ne more pojasniti.
Na petem mestu se skriva tehnologija, kot so daljinci. otrok in tv daljinecNaj bo hiša še tako polna igrač, si otroci zelo radi izberejo daljinca, saj imajo toliko zanimivih gumbov. Primer s klimo lahko marsikoga nasmeje, drugi pa so zaradi tega sredi poletja zmzovali. Pri hudi vročini, je bila notranja klima nastavljena na maksimum hlajenja, daljinca pa od nikjer. Z drugim primerom se boste najverjetneje bolje poistovetili. Koliko časa pa vi že ne uporabljate televizije, ker je daljinec, izginil kdo ve kam?
Šesto in tako tudi zadnje mesto zasedajo postrani obešene slike. Imate tudi vi težavo, da vašega nadobudnega uničevalca motijo slike, ki visijo naravnost?
Vsi tisti, ki imate dom poln malih “uničevalcev” se najverjetneje niste nasmejali, za vse ostale pa tu tiči skrivnost. Kdor se zadnji smeje se najslajše smeje!

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji