poljubljanje

Znano in dokazano je, da seks blagodejno vpliva na naše telo, kožo in vzdržuje odnose med partnerjema.

Zadnja raziskava z ankentiranci, razkriva ugotovitve kakšni smo Slovenci med rjuhami.
Med Slovence so anonimno razposlali anketo, kjer so spraševali o seksu v najširšem smislu. Prejeli so nadvse zanimive rezultate. Namen raziskave je pobližje spoznati seks navade Slovencev. Dobro jim je uspelo, saj so anketo  izpolnilo kar 9.306 posameznikov, ki so nesramežljivo razkrili svoje navade.

ljubeč odnos

 • Prvi spolni odnos? V povprečju šele pri 19. letih (ženske pri 18., moški pa pri 20. letih). Največ anketiranih je prvič seksalo z resnim partnerjem/ico (41 %) ali pa s prijateljem/ico (28 %). Najpogosteje je to doma pri starših (24 %) in v naravi (16 %).

 • Kako pogosto to počnemo? V povprečju dvakrat tedensko (23 %) do celo štirikrat na teden (19 %), v prihodnosti pa si velika večina (67 %) želi več seksa kot doslej. Spolni odnosi brez predigre trajajo v povprečju od 15-20 minut, s predigro vred pa od 45-60 minut. Povprečna predigra torej traja okoli 30 minut.

 • Po katerih slavnih estradnikih, domačih in tujih, dobimo poželenje? Moški bi med slovenskimi znanimi osebnostmi najraje povabili med rjuhe Tanjo Žagar med tujimi pa Angelino Jolie. Slovenke si med domačimi najbolj želijo Sebastijana Cavazzo, med tujimi pa Johnny Depp-a, ki je le za las prehitel Brad Pitt-a.

Angelina Jolie

Cavazza

 • Iskanje seksa po spletu? Internet je neizogiben del načina življenja, zato ni nič nenavadno, da veliko Slovencev preko interneta išče tudi spolne partnerje. Med anketiranimi je 23 % takih, ki to počnejo zelo pogosto in dodatnih 41 % takih, ki poznajo ljudi, ki to počnejo.

 • Vodilne erotične spoznavne portale? Osrednji namen uporabe portalov je, da si med uporabniki želijo poiskati osebo, s katero nameravajo preizkusiti in izživeti erotične fantazije.

 • Kaj nas najbolj erotično pritegne? Lastnosti žensk, ki so pri moških najbolj zaželjene in erotično stimulativne so: postavna z lepo zadnjico, ki se zna tudi pošaliti. Za ženske je pri moških na prvem mestu smisel za humor (58%), razvitost možganov (56%) in šele nato lepota in videz (50%).

  V nasprotju s stereotipi, velike večine anketiranih žensk erotično ne pritegnejo: razvitost mišic, socialni status in debelina denarnice.

par, ki uživa in se smeji

 • Kaj nas dodatno vzburja, ko pridemo do spolnega odnosa? Moške dodatno razvnamejo ženske, ki so v postelji pripravljene na akcijo (53%) in same prevzamejo pobudo (39%). Za Slovenke, pa je po drugi strani pri moških najbolj pomembna nežnost (52%), domiselnost (51%) in tehnika (50%).

 • Smo kaj »poredni«? Med najbolj porednimi stvarmi, ki smo jih kdaj naredili, so: Seks na javnem mestu (park, bazen, morje, letališče, služba, letalo, šola, cerkev, vlak, gondola, most, javno stranišče, trgovina), skupinski seks, seks v avtu, igranje različnih vlog in uporaba spolnih pripomočkov. Polovica anketiranih je že poskusila seks s spolnimi pripomočki (50 %), malo manj kot polovica pa seks preko telefona (44 %) ali pa seks brez penetracije (33 %).

 • Kakšna pa so Slovenska stališča do varanja? Ker je varanje vir večina problemov, ga večina odsvetuje (46 %) ali pa z njim nima izkušenj (37 %). Veliko je razlogov za odsvetovanje varanja in vsi so resnični (npr. duševno trpljenje partnerja, moralno-etična spornost, varanje pa zahteva tudi veliko truda).

Torej, se najdeš med anketiranci, ali si vsemu ravno nasprotno?

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji