Čas branja 3 min

Mednarodni sejmi lovstva, ribištva ter zelenega turizma in bivanja vas vabijo v Gornjo Radgono od petka, 12. do nedelje, 14. aprila 2019. Ponujajo vam oblačila, obutev in izdelke za dejavno preživljanje prostega časa v naravi, za trajnostno bivanje in ozelenitev bivališč, terenska vozila, novosti in ugodne nakupe lovske, kinološke in ribiške opreme. Sejemske predstavitve bo pospremil pester program razstav, strokovnih in družabnih prireditev, ki ga oblikuje organizator skupaj z vodilnimi stanovskimi in strokovnimi organizacijami.

NATURO, LOV IN RIBOLOV VES DAN

OD 12. DO 14. APRILA

– V hali B boste lahko izbirali zelene turistične destinacije slovenskih in tujih pokrajin, doživetja v naravnih zdraviliščih, krajinskih parkih, planinah in gozdovih, dobili zamisli za pohodniške in planinske ture, oddih na turističnih kmetijah, razvajanje pri kulinaričnih ponudnikih ter podrobneje spoznali Pomurje.

Seznanite se lahko s treningi in pravilno prehrano za tek in nordijsko hojo, z borilnimi veščinami in streljanjem s trenažerjem.

– Na zunanjem prostoru se lahko preizkusite v plezanju na umetni plezalni steni.

– Predstavitev slovenskega ribogojstva s poskušino ribiških jedi pripravlja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Sektor za lovstvo in ribištvo v sodelovanju z Racoon d.o.o. / hala A1.

– Lovska zveza Slovenije se bo predstavila na osrednjem razstavnem prostoru v hali A s poučnimi razstavami in stanovskim dogajanjem. Sodelovale bodo lovske zveze iz tujine.

– Zavod za gozdove Slovenije predstavlja v hali A evropske projekte, v katerih je bodisi vodilni partner ali v njih aktivno sodeluje: Opazujem varujem (skrb za ohranjanje medvedov), Projekt Eco Karst (izboljševanje gospodarjenja in trajnostnega razvoja kraških naravnih območij) ter LIFE Lynx za preprečitev ponovnega izumrtja populacije risa.

– Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed prikazuje v hali A žive ptice ujede ter opremo sokolarjev.

– Predstavitev terenskih vozil, Društva A.R.O. Trnje / zunaj pred halo A1

– Projekt »Slovenski ribiški produkt«, Racoon d.o.o. / hala A1

– Predstavitev Kinološke zveze Slovenije v sodelovanju z regijskimi kinološkimi in lovskimi kinološkimi društvi / hala A

– Nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov / prireditveni oder v hali A2

– Predstavitev puškarskega poklica in streljanje z lasersko puško, Puškarstvo Skobir / hala A

– Scatt simulacija streljanja z zračnim orožjem ter streljanje z zračnim orožjem na elektronsko tarčo, Strelska zveza Slovenije / hala A

PETEK, 12. APRILA

Ob 10.00 bo svečano odprtje sejma na prireditvenem odru v hali A2 spremljal nastop Lovskega pevskega zbora Medvode.

SOBOTA, 13. APRILA

Od 9.00 do 16.00 bo v hali hala C Državna razstava psov vseh lovskih pasem – CAC v organizaciji Lovskega kinološkega društva Maribor in Kinološke zveze Slovenije.

Lovci pa so vabljeni na Slovenski lovski dan v organizaciji Strokovno-znanstvenega sveta Lovske zveze Slovenije.

NEDELJA, 14. APRILA

Dogajanje bo na zunanjem prostoru pred halo A1 popestrilo Tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe.

Ob 11.00 uri bo na prireditvenem odru v hali A2 na sporedu 12. Državno prvenstvo in 5. Odprto mednarodno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja.

• Program se dopolnjuje…

NARAVO VARUJEMO TUDI Z OHRANJANJEM TEHNIČNE DEDIŠČINE

Sejme NATURO, LOV, RIBOLOV spremlja Mednarodna razstava starodobnikov »AVTO-MOTO KLASIKA«, prireditev razstavnega in prodajnega značaja, ki je posvečena vsem vrstam starodobnega transporta in starodobne tehnike. Organizira jo SVS – Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s Pomurskim sejmom.

Z ENO VSTOPNICO NA VSE PRIREDITVE

Sejem bo odprt od 12. do 14. aprila od 9.00 do 18.00 ure. Cene enodnevnih sejemskih vstopnic so za odrasle po 5,00 €, za učence, dijake in študente po 2,50 €. Odrasli, skupine nad 20 oseb, lovci, ribiči, planinci (ob predložitvi članske izkaznice) lahko obiščejo sejme za 4,00 €,s skupine mladih nad 20 oseb za 2,00 €. Za otroke do 6 let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine. Parkiranje je brezplačno.

BREZSKRBEN, ORGANIZIRAN OBISK SEJMA

Organizatorji so za vas pripravili vabljiv paket, ki vključuje vodenje, prevoz, jutranji prigrizek s toplim napitkom, sejemsko vstopnico in kosilo. Organiziran ogled sejma iz Maribora je na voljo za 29 €, iz Celja 31 €, Ljubljane 34 €, Kranja ali Novega mesta 35 € ter Nove Gorice ali Kopra 40 €. Informacije in rezervacije: izleti@slo-tours.si ali 031 244 111.

Več informacij na:

http://www.naturo.pomurski-sejem.si/

http://www.sejem-lov.si/

VIDEO VABILO!

PRIJAZNO VABLJENI!

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji