Ali iščete svojo pravo ljubezen, pa je nikakor ne najdete? Ste poskusili tudi na spletu? Trije od desetih odraslih pravijo, da so v preteklosti že uporabljali spletno mesto za zmenke. Med mlajšimi je ta številka še večja. Skoraj polovica mladih (med 18 in 29 leti) je splet uporabljala že pred svojimi pravimi zmenki.

Aplikacije za zmenke vam tako lahko predstavljajo način spoznavanja novih ljudi, ustvarjanja novih prijateljstev ali celo razvijanja nečesa globljega. Kljub temu se iskanje ljubezni na spletu včasih lahko zdi nemogoča naloga. Ali je sploh možno najti svojo ljubezen na spletu? Odgovor je, da!

Preberite pet nasvetov, ki vam bodo pomagali najti tisto posebno osebo.

1. Vse se začne pri vašem profilu – vložite trud vanj!

Če raziskujete aplikacijo za zmenke in naletite na osebo brez slike in brez opisa, ali vas bo takšna zanimala? Seveda ne! Kdo ve, kdo bi to lahko bil. Čeprav različne spletne storitve oz. strani za zmenke zahtevajo, da napišete različne informacije, vse zahtevajo, da imate vsaj fotografijo in kratek opis. Poskusite narediti te razdelke kar se da živahne in zanimive.

Poskrbite, da bodo fotografije, ki jih izberete, natančne predstavitve vas samih. Konec koncev, če je vaš cilj prehod na osebno razmerje, želite, da vedo, kako ste videti, kajne? V svojem opisu se poskušajte nasmejati, objavite kak pomenljiv citat ali pa opišite stvari, ki jih imate posebej radi in uživate v njih. Ko končate s svojim opisom, ga obvezno preberite še enkrat in se vprašajte: Če bi bili nekdo drug, bi vas ta oseba (sploh) zanimala?

2. Bodite pristni do sebe – vedno!

Čeprav je oblikovanje profila pomembno, poskrbite, da ne boste izgubili sebe v procesu. Morda boste imeli uvod, ki ne zajame, kdo ste. Poskusite se izogniti tej pasti. Razumite tudi to, da se boste med raziskovanjem sveta spletnih zmenkov srečevali z ljudmi veliko hitreje kot v resničnem svetu.

Toda tako kot v resničnem svetu, boste tudi tukaj naleteli na ljudi, ki jih nočete spoznati ali se pač ne želite povezati z njimi. Uprite se želji, da bi ljudem (vedno) ugajali. Če uživate v grški mitologiji ali ste celo strastni do nečesa, to ponosno napišite v svoj opis. Če imate zbirko znamk, se ne bojite tega zapisati. Če boste ostali pristni do sebe, boste imeli boljše možnosti, da pritegnete ne samo kakšno osebo, ampak morda tisto pravo za vas.

3. Imate nabor svojih standardov? Sledite jim!

V iskanju ljubezni se stvari lahko nekoliko zapletejo. Zapomnite si, zakaj ste sploh prenesli aplikacijo ali začeli uporabljati spletno mesto za zmenke in ne dovolite, da vas drugi odvračajo od tega namena, če je to tisto, kar vi želite. Če želite dolgotrajno razmerje, ne dovolite osebi, ki je še niste zares spoznali, do česarkoli, preden se ne prepričate o njeni (iskreni) nameri. Med spletnimi zmenki se lahko preprosto in hitro navežete na ljudi, vendar vas to lahko privede do napak in obžalovanja. Previdno!

Čas za uporabo spletnih zmenkarskih storitev upoštevajte kot poslovno srečanje. Ne pozabite, da imate svoj cilj in tega ne smete nikakor ogroziti. S spoštovanjem lastnih standardov imate boljše možnosti, da pritegnete nekoga, ki deli te cilje in tako sproži vaše zanimanje.

4. Poskušajte ostati pozitivni!

Pozitivnost je pomembna v vseh vidikih življenja. Tudi pri uporabi aplikacij ali spletnih mest za zmenke je tako. Pomislite: če naletite na dva človeka, enega optimističnega in vznemirljivega, drugega pa zanemarjenega in pesimističnega. S kom bi raje načeli pogovor? Verjetno s prvo osebo.

Če ste pozitivni, še ne pomeni, da se morate lažno veseliti ali ravnati tako, kot da je vaše življenje brezskrbno. Namesto tega se poskušajte osredotočiti na dobre dele svojega življenja. Bodite ponosni na to, kar končno imate. Poudarite, v čem uživate, in se pogovarjajte še o več pozitivnih stvareh in občutkih, manj pa o negativnih. Z ohranjanjem pozitivnosti lahko uživate v nagradah, ki pridejo zraven (zadovoljstvo, vaša ali tuja sreča…).

5. Uporabite vam najbolj ustrezno aplikacijo / spletno mesto

Upoštevajte, da je ogromno število aplikacij in storitev za zmenke, in izberite tisto, ki je najbolj primerna oz. ustrezna vašim osebnim potrebam in ciljem. Nekatere aplikacije poudarjajo dolgoročno zavezanost in zahtevajo, da izpolnite več informacij, druge spet ne. Po drugi strani pa imate nekatere aplikacije, ki vam omogočajo, da sami izberete, s kom želite govoriti – samo glede na videz. Spet druga spletna mesta uporabljajo določene algoritme, s katerimi določajo, kdo je “pravi za vas”.

Iskanje ljubezni na spletu ni tako težko, kot se morda zdi. Medtem ko se takšno iskanje lahko včasih zdi nemogoča naloga, le sledite tem nasvetom in morda boste le našli tisto, kar iščete. Saj veste, kaj pravijo – kdor išče, ta najde! 😉

Imate mogoče še vi kake nasvete, kako najti tisto pravo ljubezen na spletu? Ste vašo ljubezen našli na spletu? Sporočite nam v spodnjem komentarju!

 

Avtor: Marko Janžekovič