Nemško mesto Saarbrücken slovi kot evropska prestolnica prostitucije, pred tem pa je slovel po dobri hrani in pijači.

Mesto na meji s Francijo ima na 170.000 prebivalcev kar tisoč deklet na poziv.

Število je naraslo po letu 2007, ko sta v Evropsko unijo vstopili Bolgarija in Romunija. Od takrat naprej ima Saarbrücken reden priliv žensk, pogosto zato, da bi ušle revščini doma, prodajajo svoje telo. Število se je samo še povečalo, saj se je v mestu odprl novi, 4,5 milijona evrov vreden “mega bordel”, ki so ga na 6.000 kvadratnih metrih postavili v četrti Burbach.

dekle na poziv v škornjih

 

Eden največjih bordelov v Evropi, če ne celo največji, bo zaposlil 90 prostitutk in 45 članov stalnega osebja. Tamkajšnje oblasti obžalujejo dejstvo, da širjenja seksindustrije dejansko ne morejo zaustaviti.

“V Saarbrücknu je lažje odpreti bordel kot pa lokal z ocvrtim krompirčkom. Prostitucija je tu zavzela neznosne razsežnosti”.

 

Dva dejavnika sta vplivala na razcvet seksindustrije v Saarbrücknu. Prvi je odločitev nemške vlade, da liberalizira zastarele zakone o prostituciji. Kaznivo je ostalo izkoriščanje prostitutk, zakonito pa je postalo njihovo zaposlovanje in oddajanje prostora za delo. Da bi pregnali zvodnike s trga in tako naredili konec izkoriščanju spolnih delavk, je bila ideja o spremembi zakonodaje, poskus k spodbuditvi odgovornost lastnikov bordelov.

Bližina Francije je drugi dejavnik, ki je prispeval k razcvetu seksindustrije. Tam je v principu prostitucija nezakonita, kot tudi voditi bordel, biti zvodnik ali kupovati usluge prostitutk v javnosti. Ni pa nezakonito delati kot prostitutka, prodajati svojega telesa ali “kupovati” telesa drugega.

nemške prostitutke v bordelu

Prostitucija je v Nemčiji legalna. Bordeli so v skoraj vsakem mestu, vse bolj pa je priljubljena praksa ‘seksualne asistence’ za dementne, invalidne in živeče v oskrbnih domovih. Ni pa zakona, ki bi stranki omogočal povračilo stroškov.

Stranka Zelenih so se odločili za spremembo. Prepričani so, da bi morala država plačevati prostitutke in ne stranke, če te ustrezajo normativom, ki so jih zastavili. Zdravniki bi morali imeti pravico, da svojim pacientom predpišejo prijateljico noči.

Kakšno pa je vaše mnenje o prostituciji?

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji