Žalovanje je zdej še bolj boleče, saj sta nas zapustili kar obe. Sta pa vsaj ponovno skupaj.

Le dan po tem, ko je umrla njena hči Carrie Fisher, se ji je v sredo pridružila tudi mama Debbie Reynolds. Kakor so poročali mediji, jo je zadela kap, njen sin Todd Fisher pa je dodal, da je bila smrt njene hčere zanjo prevelik stres.

Hollywoodska igralka je umrla v 85. letu starosti. Najbolj znana pa je po svoji glavni vlogi v glasbenem muziklu Singin’ in the Rain (Pojmo v dežju), ki je bila izbrana pri 19. letih. Kljub temu da po mnenju soigralca Gene Kellya, ni imela dovolj plesnih izkušenj, je film uspel in postal legendaren.

 

Miss Burbanka

Debbie Reynolds se je rodila 1. aprila 1932 v teksaškem El Pasu, kasneje se je z družino preselila v kalifornijski Burbank. Bila je res lepotica, saj je osvojila naslov miss Burbanka, v šoli pa blestela v športu in glasbi. Manj sreče je imela v zasebnem življenju, saj ji je prvega moža speljala slavna Elizabeth Taylor, druga dva pa sta izropala njeno premoženje.

Elizabeth Tayler, Eddie Fisher in Debbie Reynolds

Najprej se je poročila s priljubljenim pevcem Eddiejem Fisherjem, s katerim sta tudi skupaj posnela film. Takrat se jima je rodila hči Carrie, pozneje tudi sin Todd. Čez tri leta je bilo ljubezni konec, saj je šel Eddie, po smrti svojega prijatelja filmskega producenta Mike Todda, tolažiti vdovo Elizabeth in se tudi ločil od soproge. Ker sta bila oba na udaru, kot novopečeni par, je njegova glasbena kariera splavala po zlu. Taylor pa tudi ni dolgo zdržala z njim in se poročila z Richardom Burtonom, kmalu zatem sta se z Debbie pomirili in skupaj prepustili pijači.

Todd, ko spozna ostale člane družine

Reynoldsova se je nato poročila s podjetnikom Harryjem Karlom, ker pa je v igralnicah zapravljal njen denar, se je čez tri leta ločila. On pa tudi ni bil edini, saj je njen denar zapravljal tudi tretji mož, pravtako podjetnik, Richarrd Hamlett. Pred tem jo je prepričal da je vložila deset milijonov dolarjev v hotel v Las vegasu, ki ne samo da je dobil njeno ime, je tam tudi redno nastopala.

 

Ampak vse te ljubezenske težave niso ravno vplivale na njeno kariero.

  • 1957 leta je iz filma Tammy and the Bachelor, naslovna pesem zasedala prva mesta na ameriških glasbenih lestvicah

    Vedno izstopa
  • 1964 leta je bila nominirana za oskarja za vlogo v glasbenem filmu The Unsinkable Molly Brown

  • 1973 leta je bila nominirana za gledališko nagrado za vlogo v broadwayski predstavi Irene (nastopila tudi njena hči Carrie)

  • 1973 leta je svoj glas posodila za risanko Charlotte’s Web.

  • 2001 leta je nastopila v filmu These Old Broads skupaj z Elizabeth Taylor in Joan Collins. Govori o ostarelih sprtih filmskih zvezdah, vendar se zberejo za projekt. Pri scenariju za film je sodelovala Carrie Fisher.

  • 2015 leta je prejela častnega oskarja za filmske dosežke

Vloge v filmih:

The Gazebo (z Glennom Fordom), The Rat Race (s Tonyjem Curtisom) in The Pleasure of His Company (s Fredom Astairom).

Vloge v televizijskih serijah:

Roseanne in Will & Grace

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji