Piknik, izlet, počitnice ali dan na domačem vrtu. Za otroško zabavo ne potrebujemo veliko, le nekaj idej in morda oblačila, ki se lahko umažejo. Saj veste, packanje zna biti za otroke zelo zabavno.

otroško igranje

POT PREŽIVETJA
Pa začnimo kar z bolj »packastimi« igrami, ki jih bodo otroci oboževali. Z nekaj vejami, deskami, odsluženo avtomobilsko gumo, vrvjo in polivinilom lahko enostavno pripravimo progo preživetja. Če dodamo še vodo in vključimo kako mokro in blatno prepreko, bo zabava še večja in izkušnja nepozabna.
Igranje s hrano
Le kdo si kot otrok ni želel obmetavati se s torticami?
SLADKO OBMETAVANJE
Marsikateri otrok (pa tudi odrasel) si želi vsaj enkrat v življenju doživeti obmetavanje s sladkarijami in drugo packasto hrano. Že res, da naj se s hrano ne bi igrali, a za »municijo« lahko uporabimo izdelke, ki jim je pretekel rok trajanja, ali ki na kak drug način niso (več) užitni in bi jih tako ali tako zavrgli.
Če v vse to vključimo še zgodbo – na primer igro ali tekmovanje, kjer vsak sodelujoči prejme svojo »porcijo«, sta smeh in zabava zagotovljena.
LOV NA ZAKLAD
Če želimo pri otrocih vzbuditi raziskovalno-pustolovski duh, pripravimo lov na skriti zaklad. Glede na starost otrok lahko vključimo različne zagonetke, ki jih morajo razvozlati, ali preizkušnje, ki jih morajo opraviti, da pridejo do namigov, ki bodo pripeljali do zaklada. Predstavljajte si t.i. escape room, le da dogajanje poteka na prostem, končni cilj pa ni pobeg iz sobe, temveč najdba zaklada, ki vsebuje (na primer sladko) nagrado.
SKOKI V VREČAH
Skakanje v vrečah je stara, a vedno zabavna igra. Zanjo potrebujemo vreče iz žaklovine, če jih nimamo, pa lahko uporabimo tudi vreče iz platna ali močnega polivinila. Na travniku določimo startno in ciljno mesto, nato pa otroci stopijo v vreče in se s skoki pomikajo do cilja. Kdor ga prvi doseže, zmaga. Za dodatno popestritev lahko dodamo vmesne ovire ali točke, kjer je treba opraviti kako nalogo.
MED DVEMA OGNJEMA Z VODNIMI BALONI
Vsi poznamo igro med dvema ognjema, ki pa jo lahko popestrimo tako, da žogo zamenjamo z vodnimi baloni. Zagotavljamo vam, da na koncu ne bo nihče suh. Za še več zabave z mavrično eksplozijo barv lahko v balone poleg vode dodamo še nekaj kapljic barve za živila.
LIMBO limbo
Še ena igra, ki se je večina staršev spomni iz svojih otroških dni, danes pa je nekako odšla v pozabo. Potrebujemo le meter ali več dolgo palico in tekmovanje, kdo se lahko »splazi« čim nižje pod postavljeno prečko, se lahko prične. Mimogrede, ste vedeli, da igra izvira iz karibskega plesa, kjer so se najbolj spretni plesalci sposobni »splaziti« pod prečko tako, da je njihov hrbet dvignjen vsega nekaj centimetrov nad tlemi?
To je le nekaj predlogov za zabavne igre na prostem. Na spletu najdemo še številne druge igre, s katerimi lahko otrokom popestrimo čas, preživet v naravi ali na domačem vrtu. Z malce domišljije in improvizacije lahko vsako od teh naredimo še bolj zanimivo in nepozabno.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji