Agencija, ki opravlja statistične meritve Statista, je leta 2005 izvedla raziskavo, v sklopu katere so poizvedovali, koliko spolnih partnerjev imajo v življenju v povprečju prebivalci posameznih držav. Pa vas zanima, koliko partnerjev imajo mladostniki pri nas?
slovenci
vir: fore.si
Za dekleta je izguba nedolžnosti večjega čustvenega pomena, za fante pa največkrat potrditev njihove “moškosti“. Izguba nedolžnosti ne pomeni le vstopa v spolno življenje, pomeni tudi začetek odgovornega spolnega vedenja. Pomembno je, s kom in kdaj jo izgubite, predvsem pa, da ne prezgodaj.
Pomembno je izpostaviti tudi nekatera deruga dejstva. Spolnost je odgovornost . Neželene nosečnosti pozvročajo hude travme, splavi niso brez nevarnosti. Spolno prenosljive bolezni so težko ozdravljive in lahko med drugim vodijo v neplodnost.
Kot bi rekla babi in dedi “današnja mladina…”, zagotovo razmišlja drugače o spolnih odnosih. Na to vpliva okolica, kultura, običaji, mediji in skratka vse, kar vpliva na percepcijo o spolnosti. Ankete in raziskave so pokazale različne rezultate glede na državo.
V letu 2005 v raziskavo sicer ni bila zajeta Slovenija, a kot kažejo rezultati, z največ različnimi osebami spolno občujejo v Turčiji (14,5), najmanj pa v Nemčiji (5,8). Svetovno povprečje je 9 spolnih partnerjev v življenju.
Druga raziskava, ki jo leta 2010 izvedel Durex, je pokazala, da že mladostniki med 15. in 20. letom starosti občujejo z več kot le eno osebo. V Turčiji v tem starostnem obdobju spijo s kar 5,3 osebami v povprečju, v Sloveniji pa je ta številka nekoliko manjša: 3 različni partnerji v povprečju.
Na naši spletni strani smo med drugim pred časom izvedli anketo, v kateri nas je zanimalo, kdaj Slovenci v povprečju izguljamo nedolžnost. V anketi je sodelovalo 27.483 oseb, med njimi pa jih je kar 30 odstotkov izgubilo nedolžnost med 17. in 19. letom. Med 15. in 17. letom 25 odstotkov, med tem ko je bilo pred 15. letom spolno aktivnih kar 11 odstotkov tistih, ki so odgovarjali.
V komentar zapišite ali bi sodelovali v takšni anketi in kakšno je vaše mnenje o temi.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji