Google beleži vsako stvar, ki jo naredite na svojem telefonu!

Beleži celotno zgodovino glasovnih ukazov na vseh napravah. Pošteno ste se zmotili, če ste mislili, da vas nihče ne posluša, ko govorite v telefon. V primeru, da uporabljate glasovne ukaze na Androidu ali katerem drugem Google produktu, lahko na Google strani “My Activity” pod sekcijo “Voice & Audio” še enkrat poslušate, kaj vse ste povedali svojemu pametnemu telefonu. google posluša
Oceni kdo je vaš najboljši prijatelj! S klikom na rubriko “Stiki” v vašem Google računu lahko ugotovite s kom najbolj pogosto komunicirate. S tem pa “striček” Google oceni kdo je vaš najboljši prijatelj.
Google Chrome zbira vse informacije o vas. Če uporabljate brskalnik Chrome in ste vanj ves čas vpisani s svojim računom, potem si “striček” ponovno ustvarja sliko o vas – ali po domače, zbira podatke kdo ste, kaj ste, s čim se ukvarjate, kaj najraje jeste, … V predelu “Sinhronizacija za Google Chrome” si lahko pogledate kdo ste, kaj ste in kaj najraje jeste. Srhljivo kajne?
Beleži koliko Gmail pogovorov ste imeli.

gmail elektronska pošta

Gmail sistem arhiviranja omogoča v nadzorni plošči pregled koliko pogovorov ste imeli, v primeru da email sporočil ne brišete takoj ko ste zaključili s pogovorom. Google nadzorna plošča ima ikono “Gmail”, kjer lahko preverite koliko pogovorov ste imeli vi v določenem času.

 

Google ve kam hodite in kje vse ste že bili. Rubrika je zanimiva a hkrati strašljiva. Časovnica Google zemljevidov vsebuje zelo podrobne podatke vsakega vašega premika, do skoraj minute natančno. Vključena “zgodovina lokacij” pri Android uporabnikih je tisti, ki spremlja vsak vaš premik. V časovnici izberite ikono “leto” in poglejte v katerih krajih ste se gibali v izbranem letu – označeno je tudi zaporedje najbolj pogosto obiskanih mest.

google zemljevid

Naprave v povezavi z Android sistemom so zelo sledljive. Nekateri telefone uporabljajo za zabavo in preganjanje časa, drugi zaradi službene dejavnosti ali pa za izboljšanje naše lastne produktivnosti. Za kaj točno pa ga vi uporabljate, si poglejte sami. Na Google strani izberite “Moja dejavnost”, kjer vam namreč pokaže vse. Izberite opcijo “Filtriranje glede na datum in izdelek”, nato izberite “Android” in kliknite modro ikono za iskanje. Ste presenečeni?
Ena izmed zelo uporabnih stvari pri beleženju vsega kar počnete.

google aplikacije

Se vam je že kdaj zgodilo, da želite obnoviti določeno stran a ne veste katera je? Odprite Google stran in izberite “Moja dejavnost” ter označite “Chrome”. S specifičnimi ključnimi besedami in filtriranjem datuma, lahko najdete tisto določeno stran, ki ste jo obiskali v preteklosti a se ne spomnete njenega naslova.
Štetje vašega iskanja na Google strani. Poglavita naloga Google brskalnika je spletno iskanje hkrati pa tudi beleži številko kolikokrat ste “guglali”. Za ta podatek v Google nadzorni plošči poiščite razdelek “Zgodovina iskanja” in ta vam bo povedal točen podatek kolikokrat ste se zatekli po pomoč k “stričku Googlu”.
Povezanost z drugimi Android napravami.

google android

V razdelku “Android” v Google nadzorni plošči vidite veliko zeleno številko, ki vam pove, koliko naprav z Android sistemom je bilo povezanih z vašim računom. Ob kliku na razdelek boste dobili še dodatno statistiko in informacije, ki še natančneje opisujejo uporabo posamezne naprave.
Koliko in katero glasbo ste poslušali. Tudi YouTube je vključen v zanimanje Googla kaj počnete. Najverjetneje se tudi vam dogaja, da se na uporaba YouTuba ne konča z enim videoposnetkom – naj bo to glasba ali pa nekaj smešnega. V primeru, da želite analizirati in pogledati koliko delovnega časa ste dejansko prebili na YouTubu, lahko v Google nadzorni plošči preučite vso svojo aktivnost na priljubljeni video platformi. google youtube
Ste presenečeni nad uporabo svojega mobilnika in na splošno “virtualnega” sveta?

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji