Leto 2020 je bilo prvo leto po letu 2010 brez enega filma iz produkcije hiše Marvel Cinematic Universe (MCU). No, letošnje leto bo to, upam, popravilo. Številni filmi MCU-ja, ki so bili predvajani leta 2020, bodo v kinematografe prišli torej letos. Njihov največji konkurent in večni rival, DC, ima namreč tudi dva filma, ki sta letos pripravljena za velike zaslone.

Za vas smo pripravili seznam prihajajočih filmov o superjunakih, na katere bi morali biti letos še posebej pozorni:

Justice League Zacka Snyderja

Slavni Snyder Cut iz Justice League 2017 bo končno izšel leta 2021. Gre bolj za televizijsko oddajo kot za film, ker naj bi izšel v štirih delih. Režiser Zack Snyder je omenil, da bo izšel marca, vendar datuma ni omenil. Snyder je na pol poti zapustil Justice League, medtem pa so najeli Jossa Whedona, da dokonča film. Občinstvo in kritiki so delo slednjega popolnoma zasovražili. Oboževalci Snyderja pa sedaj verjamejo, da bo ta novi prihajajoči film odpravil vso nastalo škodo.

Venom: Pokol naj bo

Tom Hardy se bo v nadaljevanju vrnil v vlogi Eddie-ja Brock-a ali Venoma. Woody Harrelson bo igral glavnega antagonista – Cletus-a Kasady-a oz. Carnage-a, vrnili pa se bodo tudi igralci, kot so Michelle Williams, Reid Scott in Naomie Harris. V filmu bo zaigral še Andy Serkis, ki je med drugim tudi režiser. Film bo izšel 25. junija.

Morbius

V Morbiusu nastopa Jared Leto (še vedno se pobira po slabem sprejemu svojega Jokerja), ki igra vlogo Morbiusa, živega vampirja. Njegov lik, Michael Morbius, namreč trpi za redko krvno boleznijo in nevarno zdravilo ga spremeni v vampirja. Film bo izšel 19. marca.

Spider Man 3

Tretji film v seriji filmov Spider-Man pod vodstvom Toma Hollanda v MCU je videti, kot da bo šlo za “multiverse” oz. “spiderverse”, kakor takšno filmsko sodelovanje oboževalci radi imenujejo. Vrnili se bodo igralci iz prejšnjih filmov Spider-Man, kot so Jamie Foxx (Electro), Alfred Molina (Doc Ock) in celo menda Tobey Maguire ter Spideys Andrewa Garfielda. Igralec Benedict Cumberbatch bo prevzel vlogo Petrovega mentorja in zamenjal Tonyja Starka. Film bo izšel 17. decembra.

Črna vdova

Natasha Romanoff, znana kot super junakinja Črna vdova, bo v prihajajočem akcijskem vohunskem trilerju soočena s temno stranjo svoje dediščine, ko se pojavi nevarna zarota, povezana z njeno osebno preteklostjo. Sile se ne bodo ustavile, dokler je ne pokončajo. Zato se mora Natasha spoprijeti s svojo zgodovino, ko je bila še vohunka, in z razpadlimi odnosi, ki so se podrli precej prej, preden je postala del “Maščevalcev“. Film bo izšel 7. maja.

Shang-Chi in legenda o desetih prstanih

Simu Liu bo v težko pričakovanem filmu igral glavno vlogo Shang-Chi-ja. Igralka Nora Lum, znana kot Awkwafina, bo igrala v nerazkriti vlogi, Tony Leung Chiu Wai pa bo igral Wenwu-ja. Film bo podrobno raziskal skrito teroristično organizacijo Ten Rings (Deset Prstanov), s katero se bo moral soočiti glavni junak Shang-Chi. Film bo izšel 9. julija.

Samomorilska enota

Barvit ton, igrivost, čudni liki, ki so bili na videz iztrgani prav iz stripovskih oddaj, Samomorilska enota James-a Gunn-a je videti kot pravi super herojski film leta 2021. Kostumi so preprosti, obrazi popolnoma nori (v tej enoti je itak vse noro 🙂 ) in vse v zvezi s tem, vključno s trženjem filma, je videti trapasto. Film bo izšel 6. avgusta.

Večni

The Eternals je film z več filmskimi zvezdami, ki bodo raziskovale Deviante, nasilne tuje nesmrtnike, ki jim že milijone let nasprotujejo (kot je bil recimo antijunak Thanos). V filmu, ki ga je režirala Chloé Zhao, scenarista pa sta Matthew in Ryan Firpo, igrajo: Richard Madden, Gemma Chan, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHugh, Don Lee, Barry Keoghan, Angelina Jolie in Kit Harington. Film izide 5. novembra.