Ko je režiser Lean Khan začel pred časom pisati scenarij za film The Tiger Hunter, je imel drugačno predstavo, kaj bo v filmu rdeča nit. Prvi scenarij naj bi govoril o nekem očetu in različnih priseljencih, s katerimi se je srečal (neke vrste dokumentarni film), pa ni bilo tako.

migranti

Glavno vlogo v filmu The Tiger Hunter igra Sami Malik (Pudi), ki pride v ZDA leta 1970 in si poskuša ustvariti uspešno poslovno kariero. Na tej poti mu pomagajo drugi kolegi priseljenci, ki jih igrajo Rizwan Manji (Babu) in Parvesh Cheena (Vikram). Njegov šef Kevin Pollak (Frank) ima dokaj pomembno vlogo v filmu in neprestano se mu junak želi dokazovati, kako vesten zaposleni je.
priseljenec
Film prikazuje tradicionalnega muslimanskega priseljenca, ki pride v državo. Prikazuje njegove sanje, ki jih ima, kako živi in kje živi.
Zgodba o priseljencu je ena izmed najmočnejših niti filma. Ne samo da obsega Samijevo zgodbo, ampak govori tudi o podpori številnih drugih jugovzhodnih azijskih priseljencev, ki mu dajejo prostor za bivanje. Ko je Khan med raziskovanjem govoril z več desetimi priseljenci, mu je v spominu ostal pogovor s človekom iz Bangladeša – namesto da bi govoril o svoji družini in procesu prehajanja v Ameriko, je govoril o tem, kako je v eni izmed restavracij s hrano urejen sistem s številkami, kjer dobiš hrano po zaporedju in si ljudje med sabo hrane ne kradejo, kot je to stalnica v Indiji.
Ker je film zasnovan kot komedija, režiser ni naredil zgodbe preveč dramatične, saj si želi, da bi si film ogledalo čim več ljudi ter posledično spremenilo mnenje o priseljencih. Ocene gledalcev so zelo vzpodbudne in režiser Khan si želi, da bi tako tudi ostalo.

Dolžina: 94 minut

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji