Načrtovanje potovanja v park Disney je po svoje avantura. Ko se boste odpravljali v ta “najsrečnejši” kraj na svetu, morate natančno vedeti, kaj lahko in česa ne smete početi ali pa prinesti v Disney World oz. Disneyland.

Ne poskušajte prinašati (pre)velikih nahrbtnikov, kovčkov ali otroških vozičkov.

Seveda morate nositi svojo steklenico za vodo, kremo za sončenje, zemljevid in morda celo dodaten par Mickeyjevih ali Minnie Mouse ušes, vendar se ne poskušajte sprehoditi v park z veliko vrečko. Od 1. maja 2019 ne bodo smeli biti otroški vozički širši od 78 cm, kar pomeni zožanje od trenutne 91 cm omejitve. Še posebej, če potrebujete dvojni voziček za vaše otroke. Vozičke izmerite doma, preden poskušate priti v park.

Kajenje v parkih ni dovoljeno.

Od 1. maja 2019 bo Disney uvajal povsem novo politiko prepovedi kajenja. Disney je 28. marca napovedal, da bo odstranil vse kadilske prostore iz obeh parkov. Vendar pa bodo določeni prostori za kajenje v Disney Springs in Disney resort hotelih.

Ne nosite kostuma (ali maske), razen če ste mlajši od 14 let.

Vemo, da so vaše sanje biti Disneyjev princ ali princesa, vendar se ne pojavljajte v parku v kostumih. Ta privilegij je dovoljen le tistim, ki so mlajši od 14 let.

Droni in igrače z daljinskim upravljanjem niso dovoljeni.

Če ste upali, da boste leteli z dronom nad Pepelkinim gradom za epsko fotografijo, premislite o svojih načrtih. Droni so skupaj z drugimi igračami na daljinsko upravljanje prepovedani. Tudi predmeti ali igrače, ki so videti kot orožje, so še posebej prepovedani. To vključuje igralne pištole in vodne puške. Mogoče se raje držite samo svetlobnih mečev.

Vnašanje alkohola je strogo prepovedano.

V park lahko prinesete prigrizke in drugo hrano, vendar ne alkohola. Ne skrbite, imajo številne restavracije, kjer se lahko ustavite na pijači.

Naj vaš hišni ljubljenček poskrbi za vaš dom.

Čeprav ne dvomimo, da bi se vaš pes ali kateri koli drug hišni ljubljenček rad srečal tudi z Goofyjem, parki Disney niso kraj za to. Dovoljene so sicer določene živali, vendar se zavedajte, da se morda ne morejo vkrcati na določene zanimivosti. Tudi ne razmišljajte, da bi hranili njihove živali. Medtem ko smo prepričani, da bi žirafe sprejele prigrizek, se jim ne sme dajati hrane. Osebje jih ohranja dobro nahranjene in majhen ugriz nečesa lahko povzroči velik problem.

Ne poskušajte se prikazati kot eden od junakov.

To je eden od razlogov, zakaj odraslim ni dovoljeno nositi kostumov v parkih. Sodelovanje z gosti, kot da ste del Disneyjeve oddaje, je strogo prepovedano.

Pozabite na rolerje.

Ta obutev na koleščkih je zelo zabavna, vendar ne pozabite, da niste edina oseba, ki hodi naokoli. Ob taki množici otrok, znamenitosti in maskot je najbolje, da svoje noge obdržite na trdnih tleh.

Morda boste morali vedno ostati s svojim otrokom.

Gostje morajo biti stari 14 let ali več, da lahko sami vstopijo v park, 7 let ali več pa si lahko sami privoščijo kako atrakcijo. Torej imejte to v mislih, ko načrtujete, na katero vožnjo boste skočili!

Žaljivo vedenje ne sodi v park.

Za konec pa najvažnejše. Nihče ne želi slišati kletvic, medtem ko se fotografirate z Mickey Mousom. To je navsezadnje najsrečnejši kraj na zemlji! in vsi si želimo, da takšen tudi ostane. In še to – poskrbite, da boste prej preverili vremensko napoved in da boste udobno in primerno obuti in oblečeni.

 

Avtor: M.J.