Italijanska pokrajina Toskana je izredno priljubljena destinacija za potovanje, počitnice ali izlet. Čudovita je v vseh letnih časih, najbolj pogosto pa jo obiščejo spomladi, poleti in jeseni.
Očarljiva Toskana je zibelka italjanskega jezika, književnosti, rensesanse, razvaja pa z umetnostjo, hrano in lepoto. Glavno mesto so slikovite Firence, ki so znane po renesančni arhitekturi in umetnosti, preseneti pa nas tudi z pravljičnimi nasadi oljk, zelenimi griči in vinogradi slavnih vin Chianti, Brunello in Vernazza. Hiše in vile so kamnite, tudi mesta so obdana z obzidjem, kjer so bogate vinske kleti, izdelava usnjenih izdelkov in ročne obrti. Večina turistov je prepričana, sa je ena najbolj zanimivih in lepih pokrajin Italije prav Toskana in obisk nikakor ne razočara.
Slike govorijo zase, zato si poglejte galerijo, v katero se boste zaljubili in vas bo navdušila za rezervacijo naslednjega potovanja. Če vas slike ne bodo zamikale, se odpravite zaradi hrane-izvrstna italijanska kulinarika, ki bo navdušila še tako zahtevne gurmane. Ali pa za vse ljubitelje vin, obiščite stare vinske kleti, polne znanja in zgodovine.
Firence: Številčni arhitekturni presežki, ki bodo navdušili tudi tiste, ki arhitekture sploh ne marajo. Sprehod po ozkih ulicah in kanček domišljije vas hitro ponese nekaj stoletij nazaj. Številčni muzeji, kjer je ustvarjal eden najslavnejših umetnikov – Michelangelo, pa vam bodo naježili kožo. Ne smemo pozabiti na simbol Firenc – starodavni most Ponte Vecchio.
toskana
wallpaper safaro
Pisa: Najbolj znana je zaradi poševnega stolpa na katerega se je po dolgih letih obnove, spet mogoče povzpeti. Na vrhu lahko zremo v “čudežno polje”, kjer obiskovalci na sto in en način pozirajo pred fotografskimi objektivi.
toskana
vir: Italy Explore
Ponte Sospeso – viseči most: Za malo manj klasično pot izberite pot, ki vas vodi skoraj do mesta Lima. Vozili se boste skozi simpatične in slikovite vasice ter peljali mimo visečega mostu.
toskana
vir: Autostrade
Ponte della Madalena – hudičev most: Našli ga boste na zgoraj omenjeni severni poti, ki iz Firenc vodi do Pise. Je poleg načina gradnje zanimiv tudi zaradi njegove legende, po kateri naj bi most,  v zameno za življenje prvega, ki ga prečka, zgradil sam hudič.
toskana
vir: Feel The Planet
San Gimignano: Štirje stolpi so prepoznavni znak enega najbolj znanih kamnitih mest v Toskani. To mesto je pod Unesco zaščito, zato je ogled obvezen del vašega izleta. Zavzema dobro strateško lego, saj se nahaja na vzpetini, zato so ga v 11. stoletju naselili tudi vitezi templjarji. Izlet brez okusnega italijanskega sladoleda nikakor ne bi bil popoln, zato zavijte v “galetario”.
toskana
vir: Italy in Limo
Lucca: Mesto so ustanovili že Etruščani in med izletom je vreden vsaj nekaj urnega vašega postanka. Ima široko obzidje po katerem se lahko vozimo celo s kolesom in tako mesto povsem obvozimo. Lahko tudi občudujemo razglede na ozke uličice, kjer se tare gurmanskih in tipično italijanskih trgovinic, lokalov ter restavracij.
toskana
vir: ParadiseInTheWorld
Siena: Srednjeveško mesto se skrbno skriva za ohranjenim in obnovljenim mestnim obzidjem. Najlepši in najzanimivejši del najdemo v samem središču, kjer lahko posedimo na “postrani” nagnjenem trgu Pizza del Campo. Uvrščajo ga med najlepše srednjeveško ohranjene trge v Evropi. Dva-krat na leto priredijo tudi konjske dirke. Za malo več miru se množici umaknete z vzponom na  88 metrov visok stolp, ki pod nami pričara vso veličino.
toskana
vir: University of Utah Languages & Literature
Toskanski grički:  Marsikdo se na izlet v Toskano odpravi izključno le zaradi znamenitih toskanskih gričev. Spomladi se obarvajo zeleno, medtem ko poleti zaradi pšeničnih polj dobijo zlato podobo.Vse skupaj polepšajo še slikovite kamnite hišice, ki na vrhu gričkov še dodatno pred nami čarajo pravljično podobo.
toskana
vir: wall.alphacoders.com
Pokrajina Chianti: Sicer ni več Toskana ampak ker je zelo blizu, jo vaš izlet mora vsebovati. Vsi ljubitelji vina boste presrečni, saj od tod izvira avtohtona vrsta rdečega vina Chianti. Vožnja med številnimi vinogradi je sproščujoča in navduhujoča za tiste, ki radi fotografirajo.
toskana
vir: Electa Travel
Torej, upamo, da ste se pridružili mnogim, ki so se zaljubili v čudovito pokrajino.
Delite med prijatelje in organizirajte pot, ter v komentar zapišite kaj vas je najbolj navdušilo.

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji