Tajska – zakaj se številni odločajo za to destinacijo in po čem slovi, si lahko preberete v naslednjih točkah.

Tajska je ena izmed destinacij, ki nam lahko ponudi ogromno. Je raj za organizirane popotnike, raziskovalce, ter raj za študente. Je cenovno ugodna, od letalskih kart do samega bivanja in hrane. Vsak potnik bi moral vsaj enkrat v življenju obiskati to destinacijo. Preberite si osnovne razloge zakaj.
 1. Bangkok je eno največjih in najbolj živahnih mest v Aziji. Kljub temu, da je vedno vroče in veliko vlage, je mesto, ki ima dušo, svoj karaker, nekaj kar nas povleče, da ga obiščemo. Vsak dan “rastejo” novi nebotičniki in nakupovalni centri, veliko hotelov vseh kategorij in čudoviti templji, na katerih si spočijemo dušo. Mesto z najbolj norim nočnim življenem daje živahnost, kot tudi nešteto restavracij vseh cenovnih razponov, ter okusno ulično hrano. Bangkok z veseljem obiščemo, vidimo, pravtako ga z veseljem zapustimo, saj je preživ utrip za nekatere naporen
 2. Chaing Mai je čisto nasprotje Bangkoku in je drugo največje v deželi. Ozračje je znosnejše, mesto precej manjše, takorekoč obvladljivo. Hitro postane domače, za to se odpravimo na obisk goratih predelov Tajske, njihovih gorskih plemen, trekkingov, narave, kulture itd.. Poznana je nočna tržnica in živahno nočno življenje.
 3. Prelepe plaže in otoki: Tajska ima ogromno otokov in čudovitih peščenih plaž. Na zahodni strani v Andamanskem morju so Phuket, Smilian islands, Phi Phi, Lanta… Na vzhodni strani Malajskega polotoka v Južno kitajskem morju pa so Samuii, Phangan, Tao… Večinoma so dostopni z vsemi prevoznimi sredstvi, le da do nekaterih potujemo dlje, na nekatere pa lahko samo priletimo. Tu je raj za raziskovalce, saj si napolnijo radovednost
 4. Podvodni svet: Tajski otoki so eni najleših otokov za potaplanje.
  Lahko se odpravimo na več dnevne potope in tudi opravimo tečaj potapljanja (PADI-Open water) za precej manj denarja, kot bi plačali drugje.
 5. Narava: Kot smo že omenili, na severu Tajske v izhodiščnem mestu Chiang Mai, se
  organizira več dnevne trekking v junglo. Hodi se po neraziskani jungli, obisk gorskih plemen, pri katerih lahko prespimo, jemo, na poti se lahko srečamo z živalimi, kakšnega divjega slona, ter se osvežimo v slapovih in tolmunih. Izkusimo kako preprosto srečno živijo plemena in se probamo zares odklopit od našega vsakdana.
 6. Tajska je zanimiva destinacija tudi za otroke, saj obiščemo kraje, kjer je veliko živali. Poznan je slonji kamp, kjer velikani rišejo, brcajo žogo, zabavajo s številnimi dejavnostmi ali pa jih zajahamo in občudujemo lepote skozi sprehod. Najbolj nenavaden je obisk tigrov, saj se lahko z malimi tigrčki tudi poigramo. V živalskem vrtu lahko obiščemo krokodile, kače, pande in pingvine, v naravi pa bližje spoznamo slone in opice.
 7. Starodavni templji in mesta: Nekatere budistične templje opazujemo od daleč, nekatere pa lahko obiščemo. Najbolj znani so, beli tempelj v Chiang Raiu, Doi Suthep v Chiang Maiu, Grand palace, Wat Pho, Wat Arun, ter razvaline starega mesta Ayutthaya in Sukhottaya.
 8. Kulinarika: Tajska kuhinja je ena najbolj priznanih po svetu. Poznani so po jedeh iz riža in rezancev na vse možne načine. Imajo veliko okusne morske hrane, juh, riževe sladce itd.. V osnovi je zelo začinjena, saj uporabljajo čili, limonino travo, korijander in druge lokalne začimbe. Imajo dnevne tečaje tajske kuhinje, kjer se spozna osnove le te in nas podučijo o začimbah in pripravi najbolj poznanih jedi. Pohvalijo se lahko z eksotičnem in sladkim sadjem, ob katerem nam borbončice ponorijo. Najbolj priljubljeni so mangostin, rambutan, liči, jackfruit, durian, mango, papaja, ananas in majhne in sladke banane.
 9. Tajske masaže si lahko privoščimo zelo ugodnoo, že od 2 eura naprej. Na vsakem koraku nas vabijo v salone, ali nas na udobnih masažnih stolih zmasirajo kar na ulici. Po celo dnevih izletih je kot nalašč za sprostitev.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji