Želite doživeti najbolj romantično zaroko? Vzemite ljubljeno osebo v Pariz! Želite, da bi našli najlepše mesto za obletnico? Vzemite ljubljeno osebo v Pariz! Želite popestriti stvari v razmerju? Vzemite ljubljeno osebo v Pariz!
Parizu pravijo tudi “laboratorij ljubezni”, kjer se razvija vse vrsti ljubezni, od duhovne do telesne. Preberite si nasvete, ki vam bodo pomagali vzbuditi strast in ljubezen.
Mesto ljubezni. Dejansko se čuti kot ljubezensko mesto in ne samo zaradi francoskega jezika in mostov z ključavnicami. Pari hodijo z roko v roki, okoli ramen v objemu in poljubljanje med hojo. Tako zaljubljene opaziš turiste in “domačine”, saj velikokrat vidiš voznika, ki ima roko na volanu, drugo pa na kolenu svoje punce. Kot, da je bolj pomembno držati svojo boljšo polovico kot volan. Kaj naj rečemo, romanca je v zraku!
Torej, nasveti, ki pomagajo organizirati popolno potovanje po Parizu in očarati še tako ne-romantične partnerje.
 1. Jutranje razvajanje v LaDuree
  Začnite jutranjo rutino s kavico ob macaronsi v LaDuree, enega izmed svetovno najbolj znanih pekov macaronsov. Najlepša trgovina je na 75 Avenue de Champs-Elysees, tik ob Triumph Arc in nakupovalni aveniji. Zelo lepo ohranjeno vitange notranjost krasijo barvni stolpi slaščic, ob katerih si boste zaželeli macaronse odnesti s seboj. Uglavnem, te točke ne smete izpustiti.

  pariz
  vir: AzureAzure
 2. Naredi romantično sliko pred Eifflovim stolpom
  Zveni nepomembno na pri pogled, vendar ti Eifflov stolp, ko ga vidiš v živo, dejansko vzame dih. Je prefinjen, velik in je lociran na čudovitem delu Pariza. Nekaterim bi se bilo nerodno slikati med številnimi turisti pred stolpom, ampak pozabi na vse okoli sebe in ustvarita najbolj romantično sliko potovanja. Sprehodite se naokoli in si znamenitost oglejte z vseh strani, iz Champ de Mars in Jurdins du Trocadero. Če si želiš videti čudovit razgled se povzpni do vrha, vendar pazi, da čakanje v vrsti pod stolpom ne uniči romantike.

  pariz
  vir: pinterest
 3. “Dokler naju smrt ne loči…”
  Sprehodi se ob romantičnem in najlepšem pokopališču v Parizu, Pere-Lachaise. Večina ne more verjeti očem, saj kaj takega ne vidiš pogosto. To mesto, kjer se zaključi življenje, je umetniško delo in je tudi zelo priljubljeno. Tu počivajo samo Parižani in je tudi čakalna lista. Nekatere znane osebnosti tudi počivajo v miru na tem ozemlju. Lahko si ogledate grobove Jim Morrison, Oscar Wilde in Honore de Balzac. Pripravi se na dolgi sprehod, saj je pokopališče res ogromno.

  pariz
  vir: travel-monkey
 4. Romantična večerja v trendovski francoski restavraciji
  Ker pariz ni samo mesto ljubezni ampak tudi hrane, ni težko najti dobre restavracije. Ker pa je izbire res veliko, se teško odločiš kje in kam iti. Ena od popularnih v zadnjem času je mala restavracija s francosko-brazilsko hrano v 9.pariškem okrožju. Majhen prostor, vendar omogoča intimo. Ima tudi odprt dostop do kuhinje v katero boste lahko pokukali, kako neverjetno ustvarjajo. Porcije so majhne, a po 9 zdravih vrhunskih porcijah, se boste počutili polni hrane in užitka.

  pariz
  vir: The Tourist in Paris
 5. Preživi večer na nepozabni predstavi Moulin Rouge Show
  Če želite spektakularen nepozabni konec za vaš romantičen dan, je Moulin Rouge pravi kraj! Stavbe ne boste zgrešili, saj vas povabi s sijočimi lučmi in slavnim mlinom. Ta predstava je vredna vsakega evra, saj tudi ustvarjalci niso varčevali pri kostumih, lepih plesalkah in dekoraciji. Spektakularni dogodek vas bo popeljal v svet ljubezni, romantike in strasti. Ambient z barvo, glasbo, kostumi in plesalci ustvarijo neverjetno nepozabno vzdušje. Idealna iskušnja za konec dneva.

  pariz
  vir: Paris journey
Tako, recept za čudovito romantično preživet dan ste izvedeli, sedaj pa se lotite načrtovanja celotne poti. Če bo izlet trajal več dni, naj bodo le ti raznoliki in ne pozabite se izogibati situacijam, ki niso romantične. Mesto Pariz ima veliko prednosti za vsakega turista, tako, da če niste romantična “duša”, je še veliko drugih možnosti za nepozabno potovanje.
V komentar zapišite kako bi potekal vaš najbolj romantičen dan in kje bi ga preživeli. Delite ideje z ostalimi bralci.

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji