Pravijo, da Martinovo spada med najpomembnejše slovenske praznike. Preživite ga letos malce drugače in se odpravite na vzhod Slovenije, kjer martinovanje in stare običaje jemljejo zelo resno!

DATUM ODHODA: 6. 11. in 13. 11. 2021

PROGRAM IZLETA

Odhod izpred parkirišča na obračališču mestnega avtobusa na Dolgem mostu ob 9.00. Vstop potnikov tudi v Celju in Mariboru.

Vožnja proti Prekmurju z vmesnimi postanki. Najprej se boste ustavili v eni izmed oljarn, kjer boste spoznali proizvodnjo ter dišeče izdelke tudi degustirali. Buče in bučno olje so že desetletja zaščitni znak regije. Pot boste nadaljevali proti vasicam ob reki Muri.

Sledilo bo malo romantike – ustavili se bomo kraju ob reku Muri, ki ga imenujejo Otok Ljubezni. Tam si boste ogledali zadnji plavajoči mlin na Muri, se popeljali s starodavnim plovilom (brodom) in izvedeli, kdo so bili büjraši ter kakšna je bila njihova vloga v starih časih.

Naslednji postanek bo v simpatični vasici Bogojina, kjer so domačini še posebej ponosni na farno cerkev, ki jo ljubkovalno imenujejo Bela golobica. Gre za eno najbolj samosvojih mojstrovin velikega mojstra Jožeta Plečnika. Med ogledom boste poslušali zanimive zgodbice z mojstrovega obiska dežele ob Muri.

Pot boste nadaljevali do neodkrite lepotice, kakor domačini danes imenujejo Bukovniško jezero. Obiskali boste energijski park in naredili spominsko fotografijo ob jezeru. Sledil bo obisk vinogradov, kjer vas bodo sprejeli lokalni vinogradniki in kletarji.

Čas bo, da spoznate letošnji pridelek in ocenite kakovost mošta. Razigrani se boste podali proti eni izmed lokalnih ošterij, kjer bodo za nas pripravili pravo martinovo pojedino, zabavni krst mošta in plesno glasbo.

Kaj vas čaka na meniju?

– goveja juha in gobova juha z ajdovo kašo (tradicionalno prekmurska),
– pečena raca in puranji Orly, dušeno rdeče zelje, mlinci in krompir,
– Martinova sladica.

V večernih urah bo sledil odhod proti domu, kamor se boste vrnili okrog polnoči.

Akcijska cena: 49,90€/osebo + prijavnina

Redna cena: 69,90€/osebo + prijavnina

Datum odhoda: 6. 11. in 13. 11. 2021

Ponudba vsebuje:

– enodnevni martinov izlet v Prekmurje,
– prevoz s sodobnim turističnim
avtobusom (iz LJ, CE ali MB),
– turistično spremljanje/vodenje,
– organizacija potovanja in DDV
(vse cestnine in parkirnine),
– obisk oljarne z degustacijo,
– vožnja z brodom in ogled mlina
na Muri,
– ogled Plečnikove cerkve,
– degustacija mošta ter
martinova večerja s krstom
mošta*.

*Minister za zdravje opozarja: prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!

Vstopno mesto:

– Ljubljana: Dolgi most ob 9.00,
– Celje: dvorana Zlatorog ob 9.45,
– Maribor: glavna AP ob 10.30.

Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov!

Obvezno doplačilo:

Prijavnina 10 €/osebo se plača neposredno ponudniku (GoHolidays.si) po prijavi na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Otroci do 18 let plačajo prijavnino v višini 5 €/osebo.

Priporočamo sklenitev zavarovanja rizika odpovedi ob prijavi. Odpoved potovanja manj kot 7 dni pred predvidenim odhodom iz zdravstvenih razlogov brez tega zavarovanja, ni razlog za vračilo celotne vrednosti vplačanega zneska. Za odpoved rezervacije veljajo splošni pogoji Muranica Gabrijela Starešina Fras s.p. Spremembe imen, vstopnega mesta ipd. manj kot 48 ur pred predvidenim odhodom se zaračunajo 5 €/osebo.

Pri organizaciji in izvedbo potovanja bomo spoštovali navodila NIJZ glede bolezni Covid-19.

Ponudnik zagotavlja izvedbo storitve v skladu z določili oziroma priporočili za opravljanje storitve med epidemijo COVID-19.

V PRIMERU EPIDEMIJE zagotavljamo POVRAČILO VPLAČILA VREDNOSTI ARANŽMAJA V 14 DNEH. Povračilo opravimo na vaš transakcijski račun in vam ne izstavljamo vrednostnice. Povračilo izvedemo, v kolikor je v Sloveniji ali državi potovanja razglašena epidemija in ni mogoče izvajati potovanja.

Potovanja se izvajajo z upoštevanjem veljavnih PCT (potniki so preboleli, cepljeni ali testirani) pravil in standardov.

ZA REZERVACIJO IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC

Dodatna vprašanja in informacije:

030 680 234
info@goholidays.si

Se vidimo na izletu! 🙂

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji

DELI