V italjanskem časopisu Il Piccolo pišejo, da so zaznali spremembo zadnjih tednov, v turističnem povpraševanju, odkar so Donalda Trumpa izvolili za predsednika ZDA.

 

Prikazan je element sevnica.jpg

 

In kakšno povezavo ima to z našo deželo?

Izlet v čast Melaniji Trump

Le nekaj kilometrov stran od Slovenije, v začetku »škornja«, so nekoč turisti prihajali na ogled mesta Trst, morja in okoliškega Krasa. Danes se je malo spremenilo in jih pot zanese dlje. Poleg kulinarike, znamenitosti, muzejev in gradov, je vse večja želja po obisku »naše« Sevnice, rojstnega kraja ameriške prve dame Melanie Trump.

Hotel Savoia Excelsior Palace, ki z drugimi zgodovinskimi stavbami krasi pogled na tržaško obalo. Njegov ugledni direktor Riccardo Zanellotti, je eden izmed teh, ki želi svojim strankam ustreči pri vsaki želji, pa naj bo še tako nenavadna. Zato je skupaj z mestno potovalno agencijo pripravil vodeni izlet z imenom »The First Lady Home Town & Slovenia«. Veliko število strank hotela je izrazilo željo po obisku rojstnega kraja prve dame Amerike, Melanie Trump.

»Tako se je rodila ideja, ki bo nedvomno všeč vsem Američanom, a ne samo njim,« razlaga Zanellotti.

 

Organizirali so popotovanje iz Trsta, na slovensko podeželje doživeti kulinariko, nato pa v Sevnico na degustacijo vin in torte »s prepovedanim imenom«. Obiskovalci bodo pripravljeni odšteti 200 evrov na osebo, vsaj tako je razložil gospod Zanellotti.

 

Prikazan je element hotel.jpg

 

Seveda se tovrstni izleti množijo, saj ne bodo edini ki bodo izkoristili slavo Sevnice.