Vsi slapovi so po svoje lepi, a te so eni izmed najbolj znanih, prepoznavnih in fascinantnih.

Oglejte si fotografije in sami presodite, kateri slap je po vašem mnenju eden izmed najlepših.

1. NIAGARSKI SLAPOVI

Največji in najmočnejši slap v Severni Ameriki. Leži med Združenimi državami Amerike in Kanado. Najboljši pogled na slap vidite iz vode – kar pa si lahko ogledate iz ladje Maid of the Mist. Niagarski slapovi so najbolj obiskani poleti.

Rezultat iskanja slik za niagarski slapovi

2. SLAP HANAKAPI’AI

Če odmislimo dinozavre, sam slap in pokrajina spominjata na film Jurski par. Voda se spušča 92 metrov v globino iz vulkanske stene, ki je odeta v tropski gozd. Do slapa priti je zelo zanimivo, saj se do njega pride le po slavni poti Kalalau poti ob severni obali Na Pali. Pot do slapa je nekaj posebnega zaradi bambusovih gozdov in potočkov. Destinacija je najbolj zanimiva od sredine septembra pa do konca decembra, saj takrat poletna vročina nekoliko popusti.

Rezultat iskanja slik za HANAKAPI'AI FALL

3. PLITVIŠKA JEZERA

Slovenci lepote Plitviških jezer poznajo zelo dobro. Turkizna jezera so polna unikatnega življenja. Kljub temu, da obstajajo organizirani ogledi, jih je najbolje raziskovati na lastno pest. Oglejte si jih od meseca maja pa vse do septembra.

Rezultat iskanja slik za plitvička jezera

4. SLAPOVI IGUAZU

Sestavlja jih mreža 275 slapov, ki se raztezajo čez tri kilometre veliko območje. Hudičev slap je tisti, ki je najbolj popularen. Je v obliki podkve in širok 81 metrov. Medtek, ko lahko Plitviška jezera obiščete sami, Iguazu jezera obiščite v oktobru in z vodnikom, ki območje dobro pozna.

Rezultat iskanja slik za IGUAZU FALLS

5. SLAP YOSEMITE

Krasi ga višina 739 metrov, čeprav je razbit na tri dele. Med drugim ga krasijo tudi lepe granitne stene in slavna drevesa vrste sekvoja. Slap je najbolj obiskan med marcem in junijem.

Povezana slika

6. VIKTORIJINI SLAPOVI

So več kot dvakrat višji od Niagarskih slapov in preprosto masivni. Z razdalje 50 kilometrov se vidi oblak kapljic vode, ki teče čez skale, zaradi takšne moči. Primerni so za vse ljubitelje flore in favne. Najbolj primeren čas za obisk je od meseca februarja do maja.

Rezultat iskanja slik za viktorijini slapovi lokacija

7. SLAP SUTHERLAND

Nahaja se v nacionalnem parku Fiordland, kjer dežuje kar 300 dni na leto. To pa so izvrstvi pogoji za stotine slapov, ki so v tej deželi. Najlepši med temi slapovi je Sutherland, saj voda pada v globino 580 metrov. Sprva se nekoliko nagne v desno, nato pa se premakne v levo in tako ustvari tri različne sekcije. Slap je najbolje obiskan od decembra pa vse do februarja.

Rezultat iskanja slik za sutherland falls

8. SLAP GULLFOSS

Eden izmed najbolj nekonvencionalnih slapov na svetu, se nahaja na jugozahodnem delu Islandije. Ni pretirano visok in razdeljen je na dva dela. Podobno kot prejšnji slap – Sutherland – se tudi ta, najprej usmeri v desno in nato v levo. V mesecih ko se sneg topi in je več vode je najbolje obiskati slap, in sicer med junijem in avgustom.

Rezultat iskanja slik za GULLFOSS falls

9. ANGEL SLAP

To je najvišji slap na svetu. Voda pada v globino 978 metrov. Poglej od spodaj se zdi kot bi voda prihajala naravnost iz neba. Ustvarjajo ga deževni oblaki, zato je pot do njega precej težavna. Najbolje si je slap ogledati z vodnikom od meseca julija do novembra, saj je takrat največ vode.

Rezultat iskanja slik za ANGEL falls

10. SLAP LANGFOSS

Posebnost slapa je, da se voda večinoma dotika skalne stene, po kateri teče, in se skoraj brez padca izliva v fjord Akra. Zaradi rastlinja v poletnih mesecih, se gora v ozadju obarva zeleno in s tem povzroči izjemne kontraste s penečo vodo, ki drvi v globino. To je eden redkih slapov na Norveškem, ki ga niso uporabili za pridobivanje električne energije. Vreme za obisk Langfossa je najbolj primerno od junija do konca septembra.

Rezultat iskanja slik za LANGFOSS falls

11. Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji