Slovenija je prva dežela na svetu, ki je prejela naziv zelene destinacije!

“Bodite ponosni ja svojo državo in skupaj zagotovite, da boste tudi čez pet let ponosni na to, dar ste dosegli pri ohranjanju karakterja in zelene, čiste, avtentične ponudbe za obiskovalce.”

Organizacija Green Destinations je pri ocenjevanju upoštevala sto kriterijev, Slovenija pa jih je pri temu dobila 96.

“Pred leti smo vse vsi ključni akterji slovenskega turizma s Strategijo razvoja slovenskega turizma 2012-2016 zavezali k razvoju trajnostnega turizma. Veseli me, da se je ta smer izkazala za pravilno,” je poudarila državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar.

Prepoznavni zaradi trajnostnega razvoja

“Na STO smo lani razvili Zeleno shemo slovenskega turizma, s katero vplivamo na varovanje okolja, ohranjanje naših lokalnih posebnosti in na večjo kakovost življenja, turistom pa omogočamo odlična doživetja,” je dodala direktorica STO Maja Pak. “V mednarodni strokovni javnosti postaja Slovenija prepoznana kot majhna država z velikimi koraki na področju trajnostnega razvoja,” je poudarila.

Na dvodnevni konferenci Global Green Destinations Day so razglasili tudi top sto trajnostnih destinacij sveta, ki so prejele certifikate Quality Coast, Quality Destinations in Slovenia Green.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji