Cape Town, Južna Afrika
Še eno mesto, ki se je razvilo v kulinarično središče, je Cape Town. Za to ima vse potrebno: sveže sestavine iz rodovitne pokrajine, ki ga obkroža, inovativne restavracije in močno vinsko sceno. Septembra bo mesto dobilo še pomembno novost na področju umetnosti in oblikovanja: odprli bodo največji muzej sodobne afriške umetnosti, ki bo domoval v pravem arhitekturnem čudu, nekdanjem silosu za žito.

LA

Los Angeles, ZDA
Čeprav slovi kot prestolnica plehkosti, se Los Angeles v zadnjem času preobraža v vse pomembnejšo kulturno pa tudi eko destinacijo. Mestna iniciativa Car Free LA (LA brez avtomobila) spodbuja turiste, da se na raziskovanje mesta podajo s kolesi ali javnim prevozom, ki postaja vse boljši in učinkovitejši. Menda je življenje v Los Angelesu postalo tako prijetno, da se ljudje z vzhodne obale ZDA množično priseljujejo tja. No, morda pa to počnejo zaradi dejstva, da v LA-ju le redko dežuje.

indija

Čarobni Taj Mahal, Indija
Taj Mahal je vsem znan, razkošen mavzolej v Indiji in je izjemen primer arhitekture. Leta 1983 je bil dodan tudi na UNESCO-v seznam svetovne dediščine kot “Dragulj islamske kulture in kot zelo občudovan spomenik svetovne dediščine.” Prav tako je med največjimi čudesi sveta in seveda vemo vsi, da je Taj Mahal največji spomenik večni ljubezni.
Rio de Janeiro, Brazilija
Je ime mesta in zvezne države v jugovzhodni Braziliji. Mesto slovi po plažah Copacabana in Ipanema, obkroženima s hoteli, po velikem kipu Jezusa, znanem kot Kristus Odrešenik na gori Corcovado in po vsakoletnem karnevalu. Poleg tega ima najobširnejši gozd znotraj kakega urbanega območja, ki se imenuje Floresta da Tijuca.
Benetke – pustni karneval, Italija
Benetke – mesto med morjem in nebesi, polno mistike ter razpeto med resničnostjo, domišljijo in sanjami, s svojimi neštetimi ozkimi ulicami, mostovi in kanali predstavlja odlično kuliso za krinko, nošenje dvoumnih mask in kršenje pravil.
Kneževina Monako, Monako
Je druga najmanjša država na svetu. Gre za ozek pas ozemlja, stisnjenega med Sredozemsko morje in Francijo. Leži na Rivieri ali Azurni obali. Monako je najgosteje naseljena država na svetu, sestavlja pa jo predvsem staro mesto Monako in pozneje pozidana območja, kot je igralniški Monte Carlo. Zaradi prenaseljenosti so napori države usmerjeni k pridobivanju kopnega na račun morja in k urejanju infrastrukture tako, da železnica skozi Monako večinoma poteka pod zemljo. Ker vodi Monako do fizičnih oseb ugodno davčno politiko, se tu naseljuje veliko bogatašev.Tradicionalno je Monako največji del prihodkov dobival iz igralništva, sedaj pa je najpomembnejši postal turizem v širšem smislu. V Monaku poteka tudi tradicionalna dirka Formule 1 za Veliko nagrado Monaka že od leta 1929.

bahami

Bahami
Bahame sestavlja čez 700 otokov z belo peščenimi plažami in kristalno čistim morjem. Na večjih otokih je možnost namestitve in drugih aktivnosti, na manjših pa ni znakov civilizacije. Bahami ponujajo vse za ljubitelje vodnih športov in tudi za ljubitelje dobre hrane, pijače in glasbe. Vsako mesto je po svoje zanimivo, vendar pa bodo Nassau, Freeport, Long Island presegla vsa vaša pričakovanja.

GC

Veliki kanjon angleško Grand Canyon
Reka Kolorado je z 2.333 km dolgim tokom peta najdaljša ameriška reka. Svetovno slavo si je pridobila s svojimi kanjoni. Na skoraj 70 % poti proti Kalifornijskemu zalivu se namreč prebija skozi poldrugi ducat slikovitih skalnih ožin. Med njimi je zanesljivo najbolj znan Grand Canyon, saj je dolg celih 446 km, širok od 6 do 29 km in skoraj 2 km globok. Njegov najlepši del je zaščiten kot narodni park, ki meri kar 4.934 kvadratnih kilometrov ali dobro petino Slovenije.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji