Kampiranje s šotorom je za marsikoga najljubši način preživljanja poletnega dopusta. Če se prištevate v to skupino, potem razloge, zakaj na dopust s šotorom, bržkone že poznate. Za tiste, ki še niso prepričani ali pa še niso resneje pomislili, da bi na dopustu kampirali pod šotorskim platnom, smo pripravili seznam 7 razlogov, zakaj je dopust s šotorom prava stvar.
1. STIK Z NARAVO
Če odštejemo bivakiranje oz. spanje pod milim nebom, nikjer drugje niste tako v stiku z naravo kot pri bivanju v šotoru. Še posebej, če boste izbrali katerega od eko kampov, ki jih je zadnja leta čedalje več.
kampiranje
vir: google
2. DOŽIVETJE
Šotorjenje je že samo po sebi doživetje. Postavljanje šotora, stalen stik z naravo, poslušanje dežnih kapljic, ki ponoči škrebljajo po šotoru, odsotnost reči, ki jih imamo doma za samoumevne, prilagajanje in improviziranje, … predvsem pa maksimalna poenostavitev in odklop od vsakodnevnega »kompliciranja« z luksuznimi dobrinami.
Če imate otroke, jim bo dopust v šotoru predstavljal nepozabno doživetje, hkrati pa se bodo na zabaven način učili sožitja z naravo, iznajdljivosti, strpnosti in preživetja z minimalnimi potrebščinami.
kampiranje
vir: google
3. MOBILNOST
Pri dopustovanju s šotorom niste omejeni na določeno lokacijo. Če se izognete vrhuncu turistične sezone, ne potrebujete niti rezervacije.
Zakaj bi ves dopust preživeli v enem kraju, ko pa ste s šotorom lahko mobilni in v tednu ali dveh obiščete več krajev ter tako vidite in doživite več, kot če bi bili ves čas v hotelu ali apartmaju. Ste ugotovili, da vam določena lokacija ni všeč? Je na izbrani destinaciji slabo vreme? Nič lažjega, pospravite šotor in se odpeljite drugam.
Pri kampiranju s šotorom vas ne omejujejo nobene rezervacije, datumi in predplačila. Izključeno je tudi tveganje, da bi se osmolili pri izbiri hotela ali apartmaja. Če slučajno vidite, da kamp v resnici ni to, kar obljublja na svoji spletni strani, se lahko brez težav in posledic za denarnico obrnete in poiščete drug, boljši kamp.
kampiranje
vir: google
4. SPOZNAVANJE LJUDI
V kampu boste imeli več priložnosti za spoznavanje ljudi. Kdor kampira, slabo ne misli, pravijo nekateri in kot v vsakem pregovoru, je tudi v tem precej resnice. Mnoga nova (mednarodna) poznanstva se sklenejo prav v kampih.
5. PRIHRANEK
Z dopustovanjem v šotoru boste prihranili. Če nimate opreme za kampiranje, bo prvo leto investicija sicer nekoliko višja, a na dolgi rok boste zapravili manj. Nasvet: Ne zaletite se v nakupovanje. Za prvo kampiranje kupite samo najnujnejše (šotor, podlogo za spanje, spalno vrečo, plinski kuhalnik), nato pa ostalo opremo dokupujte postopoma, glede na potrebe. Še bolje pa je, če imate možnost, da si opremo za prvo kampiranje izposodite in si tako prihranite strošek, če bi slučajno ugotovili, da pa to res ni za vas.
kampiranje
vir: google
6. SVOBODA
Na dopustu s šotorom se boste zaradi vsega naštetega počutili bolj svobodni. Dnevni ritem in aktivnosti bodo odvisne samo od narave in vas. Ne bo vam treba gledati na uro in popolnoma se boste lahko odklopili od skrbi betonskega sveta.
kampiranje
vir: google
7. ZAKAJ PA NE?
Zakaj torej ne bi poskusili nekaj novega, drugačnega, sproščujočega in hkrati otrokom ponudili nepozabno in poučno doživetje, ki se ga bodo še dolgo spominjali.
Kakšno pa je vaše mnenje o dopustu s šotorom? Napišite ga v komentarju!

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji