Ali kampiranje obožuješ, ali pa ne… Obstajata samo ti dve možnosti. Kampiranje je izkušnja, ki pritegne veliko ljudi, saj je narava nedvomno navdušujoča in pri kampiranju si res v stiku z naravo. Toda za mnoge, ki niso vajeni majhnih šotorov, je treking v divjino lahko preveč robusten.
Obstaja možnost, da spite pod zvezdami, toda ne v zatohli spalni vreči? Seveda! To je glamping. Pravi pomen besede glamping je glamorous camping ali luksuzno kampiranje. Je luksuzen način bivanja v naravi, hkrati pa imeti udobje kot doma. Glamping je kampiranje v stilu. Vse je že postavljeno tako, da samo prispete in uživate.
glamping
http://www.tellurideblues.com
Glampinga se poslužujejo tako družine z majhnimi otroci, kot mladi pari in starejši ljudje. Za otroke je to prav posebno doživetje, saj se počutijo kot avanturisti, ki raziskujejo svet.
Predstavljamo vam 5 razlogov, zakaj izbrati glamping za naslednje počitnice z družino:
Je udobno
Pozabite šotor, kjer se je potrebno plaziti, da prideš vanj… V glampingu imate visok vhod, skozi katerega je vstopanje udobno. Kampiranje je sicer čudovito, vendar spanje na trdih tleh, stiskanje v in iz šotorov ter manj kot idealne kopalnice niso za vsakega. Glamping pa pomeni udobne postelje, na katerih lahko imaš zelo dober spanec, še posebej zaradi svežega zraka, ki te obdaja. Po navadi so hišice bolj prostorne kot šotor, kar vam omogoča, da si prtljago v miru pospravite in vas ne moti. Poleg tega pa je v hišicah še elektrika, kar je velik plus kajne?
Lokacija
Glamping vas pripelje na kraje, kamor vas hoteli in resorti ne morejo. Lahko se samo korak stran od prekrasne plaže ali pa globoko v hribih s pogledom na neokrnjeno jezero. Takoj, ko stopite iz svoje »sobe«, ste že v naravi.
glamping
http://www.eastcrinnis.com
Cena
Za življenje v luksuznem šotoru ne bo potrebno zapravljati gore denarja. V bistvu je večina počitnikovanj v glamping hišicah cenejša, kot bivanje v hotelu. Tudi denar je bolje porabljen, kot v hotelu.
Ne rabiš biti strokovnjak
Kampiranje ni tako enostavno, da vzamete šotor in spalno vrečo, ter greste v naravo. Vse je potrebno pravilno in premišljeno postavit, da zdrži veter in dež. Ko greš na glamping ni potrebna nobena dodatna oprema ali orodje. Skavtske spretnosti tu niso potrebne. Enostavno, pojavi se in uživaj trenutke v naravi.
Okolju prijazno
Ne samo, da vas poveže z naravo, tudi pomaga pri obvarovanju okolja. Večina počitnikovanj vključuje velike hotelske komplekse, kjer pa gradnja in vzdrževanje veliko stane in zaradi škodljivih snovi se onesnažuje okolje. Pri glampingu pa so stroški minimalni. Vire črpajo iz narave, na primer elektriko dobijo s sončno ali vetrno energijo.
glamping
http://www.sportina-turizem.si/
Po Sloveniji imate kar nekaj možnosti glampinga, v tujini pa je to še veliko bolj razvito, zato ne bo težko najti primernega kotička za raziskovanje in sprostitev v objemu narave.
Kaj pravite na idejo o glampingu za naslednje počitnice? Mi pravimo, da je več kot odlična…

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji