Tisti, ki veliko potujete, ste verjetno videli že velik del sveta in njegovih lepot. Določene naravne lepote pa niso svetovno znane in zato so toliko bolj zanimive in nenavadne.
Te naravne lepote je potrebno obiskati vsaj enkrat v življenju. 
Narava je res čudovita in vsakič bolj preseneča, ko odkrijemo kako “njeno skrivnost”. Verjamemo, da Zemlja ima ali bo ustvarila še veliko naravnih lepot, ki nam bodo jemale dih. V trenutku, ko zagledamo pojav, za kratek čas pomislimo, da so posnetki narejeni na drugem planetu ali v drugem časovnem obdobju, zagotovo pa takoj ne zaupamo temu, kar vidimo. Določene svetovno znane znamenitosti, naravne ali umetne, so že razkrite, veliko pa jih je skritih pred lačnimi očmi, ki bi lepoto spremenile v komercialno turistično točko.
Sami se prepričajte, kako neverjetni pojavi obstajajo na Zemlji. Prijeten ogled čudovite narave.

  1. Jezero Thingvellir, Islandija: Silfra je zelo zanimiva atrakcija za vse potapljače. To je razpoka med dvema kontinentoma, Severno Ameriko in Evrazijo. Kontinenta sta vsako leto za 2 centimetra bolj narazen. Vidi se veliko nepravilnosti, dolin, globin, vulkanov in vročih izvirov. Voda je neverjetno čista, saj seže vidljivost dlje od 100 metrov. Skozi celo leto ima 2-4 stopinje Celzija. Voda se prefiltrira skozi podzemeljske pore v lavi, preden pride na površje.
  2. Jezero Hillier, Australija: To jezero je prepoznavno po tem, da je voda v celoti roza barve. Nahaja se na Južni obali Avstralije. Za roza barvo poskrbijo organizmi v vodi, Dunaliella salina, zaradi katerih sol v vodi ustvari rdeč odtenek. Za roza pojav je lahko odgovorna tudi prisotnost halofilične bakterije v skorji soli. Kljub veliki količini soli v vodi je popolnoma varen za plavanje. Najlepše se vidi iz zraka.
  3. Reka Caño Cristales, Kolumbija: Njeno drugo ime je tudi “Reka petih barv” ali “Tekoča mavrica”. Tako jo imenujejo, ker je od julija do novembra obarvana v neverjetnih odtenkih barv, od rumene, zelene, modre, črne do najbolj pogoste rdeče. Rdeča barva je zaradi rastline marine, ki raste pod vodo.

    zemlja
    Vir: google
  4. Glow in the dark” plaže; Maldivi, San Diego in Puerto Rico: O eni izmed teh plaž smo že pisali, saj je ta pojav nenavaden in zanimiv, predvsem pa čudovit za opazovanje. Svetloba nastane zaradi planktona in drugih organizmov (ostracods), le ta pa tudi varuje pred predatorji. Ustvari se ob dotiku vode oziroma ob trenju in gibanju le te. Več o tem nenavadnem pojavu preberite tukaj.
  5. Otok Socotra, Arabsko morje: Mali otok Yemeni je eden od številnih otokov Arabskega morja, poimenovan tudi najbolj nezemeljski (vesoljski) otok na Zemlji. Poseljen je z 800 najbolj redkimi rastlinami in živalmi. Ima več kot 200 posebnih vrst ptičev, več kot 800 različnih vrst rastlin, 240 od njih je tudi značilnih samo za ta otok, na katerem uspevajo. Ena vrsta dreves se imenuje zmajevska kri (The Dragon blood tree), katerega oblika je zelo nenavadna, saj je v obliki razprtega dežnika. Obalo pa prekriva snežno bel pesek.
Za kateri pojav ste vi že vedeli in kateri vas je najbolj navdušil? Delite svoje mnenje v komentarju z ostalimi bralci. 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji