5 najbolj norih zipline na svetu!

Noro, adrenalinsko in nepozabno! Samo enkrat se živi...

Čas branja 1 min

Si za avanture, ki poženejo adrenalin po žilah? Potem moraš doživeti te adrenalinske dejavnosti. Ob njih se počutiš živ in poln življenja, vznemirjanje zbudi tvoje “zaspano” življenje z ustaljenimi navadami in ustvari nepozabne trenutke in spomine. O njih pripoveduješ celo življenje.
 • Toro Verde Adventure Park Zipline:
  Spusti se skozi park, ki ima 8 ziplineov, po katerih potuuješ skozi hribe Puerto Rica. Spuščaš se z višine 1430 metrov s trebuhom navzdol in glavo naprej v stilu “supermena”. Je ena najvišjih in najdaljših zipline na svetu in je tudi podrla Guinnessov rekord.

 • Icy Strait Zipline:
  Spada med najdaljše zipline “vožnje” nad zelenim deževnim gozdom blizu Hoonah, Aljaska. Spuščaš se okoli 1600 metrov in dosežeš do skoraj 100 km/h preden lahkotno pristaneš na plaži.

 • Zipline through Paradise:
  Spustiš se skozi čudovit Havajski deževni gozd, kjer lahko občuduješ slapove reke Honolii. 8 zipline vrvi pokriva skoraj 3200 metrov tropske narave, najdaljši spust pa je dolg kar 700 metrov.

 • Panama City največja urbana zipline:
  Tukaj se združi zipline in “free fall” padec, kjer pristaneš z padalom. Dve adrenalinske dejavnosti združene skupaj niso za vsakogar, saj je adrenalin na višku. Spustiš se po ziplinu iz visoke stolpnice in se vmes oklopiš iz vrvi ter prosto padaš dokler ne odpreš padala. Razgled je čudovit, edinstven in nepredstavljiv. Vredno doživetja.

 • Mokai Gravity Canyon Taihape na Novi Zelandiji:
  Združuje tri najbolj priljubljene svetovno znane adrenalinske dejavnosti, poleg ostalih.
  Lahko sprobate zipline The fox, kjer se iz 175 metra nad reko, spustiš približno 1 kilometer v dolino ob hribu in dosežeš tudi 160 km/h. Dobesedno ti vzame dih, tebi in s tistimi, ki se upajo spustiti s teboj v paru.
  The Bungy ali bungee jumping je za tiste, ki si malo več upate, saj skočiš iz najvišjega mostu na Severnem delu otoka. Lahko greš sam ali pa tudi preizkusiš svojo trdno vez s prijateljem.
  The swing ali gugalnica je nekaj novega. Preizkusi 50 metrov adrenalinskega prostega pada, ki te zaziba skozi dolino. Lahko greš sam ali s tandemom

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji