Veliko čudovitih mest in različnih kotičkov sveta je večini turistom skrita. Tudi zato, ker so težje dostopna, so pa zato veliko bolj zanimiva. Ali pa bi radi ohranili kanček miru pred navali turistov.
Mislimo, da so turkizna voda, čudovite plaže in pokrajne vredne ogledov, saj takorekoč spadajo v pravljično deželo. Poglejte si 11 skritih kotičkov sveta, za katere ne ve veliko turistov. Ne zamudite priložnosti biti med prvimi, ki boste razkazovali slike svojim prijateljem.
 • Blagaj, Bosna in Hercegovina
čudovito
vir: google
Je majhna vasica skrita med visokimi slapovi in obdana z čisto turkizno vodo. Čudovite, udobne bele hiške in samostan so locirani pod navpičnim, zelo strmim klifom. To mesto je sveto za tamkajšne prebivalce, kateri so tudi zgradili vasico v kotu samega raja.
 • Huacachina, Peru
čudovito
vir: google
čudovito
vir: google
Mesto je kot oaza sredi ogromne puščave. Od glavnega mesta Lima do tega prečudovitega mesta je 5 ur vožje, vendar se na koncu zagotovo splača. Populacija je okoli 200 ljudi, zato je idealen oddih za “odklop” možganov. Da pa ni samo poležavanje, se lahko zapelješ tudi z peščenim bordom na Perujskih hribih.
 • Jezero Hillier, Australija
čudovito
vir: google
O čudovitem in predvsem nenavadnem roza pojavu smo že pisali v zanimivem članku, katerega si lahko preberete tukaj. Jezero je obarvano roza, kar se najlepše vidi iz zraka, lociran pa je na Middle otoku v Avstraliji.
 • Playa de Amor, Marieta Otoki, Mehika
čudovito
vir: google
čudovito
vir: google
Poleg tega, da je plaža skrita, ima tudi kristalno čisto vodo in veliko raznolikost ptičev, ki tam tudi živijo. Do plaže se lahko dostopa samo po vodi, kar je še toliko bolj zanimivo, saj po nekaj minutah plavanja skozi podvodne votline, končno odkriješ skrit raj sredi otoka.
 • Popeye vasica, Malta
čudovito
vir: google
čudovito
vir: google
Sestavljena je iz lesenih hišk, katere so bile prvotno zgrajene za snemanje muzikla Popeye leta 1980. Danes je letovišče z čudovitim parkom, križarjenje ob obali in čudovitimi razgledi. Notranja oprema in dekoracija nekaterih hišk je še vedno enaka, kot takrat, ko so snemali muzikal.
 • Dongchuan Red Soil (Rdeča zemlja), Kitajska
čudovito
vir: google
Je hribovita dolina na jugo-zahodu Kunminga, glavnega mesta Yunnan Province. Čeprav je distancirana od javne infrastrukture, to mesto ni na turističnem zemljevidu Kitajske. Odkrita je bila šele sredi 1990 leta in valovita pokrajina, ki izgleda kot zmečkana odeja, je rjavo-rdeče barve zaradi velike koncentracije mineralov in fosilov. Res čudovito!
 • The Door to Hell (Darvaza Krater), Turkmenistan
čudovito
vir: google
Ta ogromni krater je širok 60 metrov in globok približno 20 metrov. Ko so geologi odkrili ogromen krater z veliko količino naravnih plinov, so želeli zaščititi ljudi tako, da so krater in pline v njem požgali. Ogenj naj bi po nekaj dneh ponehal, vendar gori že več kot 45 let. Neverjeten in zanimiv pojav je pritegnil veliko turistov z vsega sveta.
 • The Lencois Maranhenses Nacionalni Park, Brazilija
čudovito
vir: google
čudovito
vir: google
Park je lociran na obali Atlantskega oceana na severovzhodu Brazilije. Vsako leto med deževnim obdobjem se pojavijo turkizne lagune sredi puščavskih sipin. Izgleda res fascinantno. Še vedno je nerešena skrivnost, kako ribe in rakci vsako leto po suši pridejo tja. Najboljši čas za obisk te lepote je od julija do septembra, ko lagune dosežejo maksimalno kapaciteto.
 • Setenil de las Bodegas, Španija
čudovito
vir: google
čudovito
vir: google
Majno mestece se nahaja dobesedno v skali na jugu Španije že osem stoletij. Zidovi in strehe so del skale, pod katerimi so hiše. Kamnita skala varuje prebivalc pred žgočim soncem in vetrom. Ko obiščeš takšno mesto imaš občutek, da si le majhen košček v vesolju.
 • Votlina The cave of Saint Marcel d’Ardeche, Francija
čudovito
vir: google
čudovito
vir: google
Odkrita je bila leta 1836 s trani Francoskega lovca. Locirana je na Francoskih Alpah in je velika mreža jam z kristalnimi vodami in barvitim kamenjem in skalami. Čudovito za videti!
 • The Marble Caves ali Marmorna jama, Čile
čudovito
vir: google
čudovito
vir: google
Marmorne jame so locirane na polotoku jezera General Carrera. Voda je počasi in previdno ustvarjala čudovite skulpture več tisoč let. Čudovite marmorne stene so v nežnih odtenkih modre in bele, ki se prelivajo med seboj.
Tako, kam se boste pa vi prvo odpravili? Zapišite v komentar.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji