Trideseta leta so čaroben čas. Pravijo da si takrat popolnoma odrasel, z vso odgovornostjo in sprejetimi posledicami ter opredeljenim prihodkom za preživetje.
V teh letih “naj ne bi razmišljali o varčevanju denarja ampak kako ga hitro zapraviti” pravi Andrea Malis, svetovalka za potovanja z Comeback Odyssey Travel Tuscon v Arizoni, po izkušnjah tisočih strank. In ker so tako mnogi v stiski s časom, je treba organizirati potovanje tako, da se izkoristi čimveč in planira pot, ki zajema več 4-dnevnih izletov. “V štirih dneh bodo doživeli to, kar bi se navadno raztegnilo v tri tedne” pravi Malis.
S pomočjo potovalnih strokovnjakov, vam bomo pokazali najboljše kratke izlete, ki jih je priporočljivo videti, vi pa si organizirate svojo pot. Vsak ponuja spektor možnosti za ogled sveta in odkrivanje sebe, s popolno novim izhodiščem.
 1. Argentina
  slapovi
  vir: worldstrides
  Ima vinske regije, pohodništvo in kolesarjenje. Geografsko je država raznolika od zasneženih gor do zasanjanih obal, od kavne kulture Buenos Airesa do pragozdov v Patagoniji in čudovitih slapov, ki vas pustijo brez besed. Potovanje po Argentini ponuja nekaj za vsakogar, še posebaj za ljubitelje hrane, dobrega vina in lepote narave.
 2. Belizebelize
  Leži na vzhodni obali Srednje Amerike in je priljubljena je pri mladoporočencih, ki so radi blizu Ameriške meje a hkrati želijo pobegniti za zadnji “žur” predno so vezani. Čas se da pestro izkoristiti, na plaži za snorkljanje in potaplanje, nato deževni gozd za kulturo in nočno življenje. Najbolj znana plaža je Turtle Inn, ki je del družine Coppola, priljubljena pa je zaradi velike izbire vodnih aktivnosti in spuščanja po vrvi visoko nad tlemi. Raziskujete lahko tudi svetovno znano “Modro luknjo” (Blue Hole), medtem ko se potapljate v njej.
 3. Islandija
  severni sij
  vir: trip advisor
  Pozimi imaš priložnost videti severni polarnij sij, poleti pa imaš “neskončne” dneve. Če načrtuješ potovanje v bližino Anglije, “spotoma” zavij tudi na prelepo kulturno obarvano Islandijo. Ne pozabi se razvajati v slavni Modri Laguni (Blue Lagoon).
 4. Italija
  Amalfi
  vir: travelandleisure
  Za ljubitelje hrane in pohodništva je ta dežela kot naročena. Priporočajo Amalfi obalo in Trentino-Alto Adige na skrajnem severu. Amalfi je najlepša v zimskem času, ko še ni na vrhuncu sezone. Če vztrajate pri izletih v poletnih mescih, izkoristite pohode in izlete do uničenih Grških templjev in vil.
 5. Japonska
  kyoto
  vir: travelandleisure
  Japonska je strast za vsakogar v 30-ih letih, je draga vendar za vse, ki lahko privarčujete, se resnično splača. Hrana, umetnost, dizajn, moda in arhitektura. Ima cvetočo kulinarično sceno sušija in teppanyakija, ribe na trgu ter viski ali sake, katerih ne smete zamuditi. Spoznali boste tudi zanimivo urejenost cestngega prometa.
 6. Nova Zelandija
  nova zelandija
  vir: Abercrombie & Kent
  Zelena pokrajina ponuja veliko aktivnosti in avantur za 30-ta leta. Lokalno pridelana hrana je odlična, od svežega lososa, školjk, sirov, sadnih pit do širokega spektra odličnih vin. Welligton je zabvno mesto z veliko razglednimi točkami in najbolj popularnim ogledom lokacije, kjer so snemali slavne filmske uprizoritve knjižnega fantazijskega romana Gospodar prstanov (The Lord Of The Rings). Z trajektom, ki traja samo dve uri pa je Waiheke kot nalašč za enodnevne izlete v kleti vinogradništva ali prenočitev v enih izmed butičnih hotelov.
 7. Peru
  machu picchu
  vir: travelandleisure
  Potovanje po Peruju ponuja veliko izletnih točk, eden od njih je tudi slavno starodavno mesto Matchu Picchu. Veliko je tudi ostalih popotnih poti, ki vas pripeljejo do čudovitih znamenitosti.
 8. Portugalska
  six senses
  vir: the travel magazine
  Za primerjavo je za pol cenejša kot Španija in ima visoko razvito kulturo vinarstva. Če pa v Lizboni niste zapravili dovolj, pa jih lahko porabite v Duoro dolini na severu, ki je tako imenovana prva vinska regija na svetu. Vredno si je ogledati tudi razkošen dvorec 19. stoletja Six Senses, s pogledom na vinograde.
 9. Južna Afrika
  obala
  vir: travelandleisure
  Če se vrnemo k ideji, v katkem času izkoristiti veliko, je Južna Afrika vredna obiska. Za avanturiste je možnost plavanja z morskimi psi, uživanje v Cape Winelands ali pohod čez hribovito Napa Valley. Za zgodovinske navdušence Johannesbrg ponuja organizirane tematske pohodne ture za učenje zgodovine mesta in se s tem približati Nelson Mandeli. Po doživetem safariju se prileže tudi razvajanje v Four Season Westcliff rezortu.
 10. Tahiti
  tahiti
  vir: travelandleisure
  Je največji otok v Francoski Polineziji s tropskim podnebjem. Karte niso ravno poceni ampak ko si enkrat tam, je vredno vsakega evra. Priporočajo The Brando rezort, okolju prijazna oaza na odaljenem zasebnem otoku Tetiaroa, kjer postrežejo z odlično hrano, vinom, wellnessom in vse to že vključeno v nastanitev.
 11. Urugvaj
  Montevideo
  vir: travelandleisure
  Montevideo ponuja sproščujoče sprehode ob obali s belim peščenim peskom. Najboljši je v mesecu oktobru, ko so teperature visoko in nizka odstotnost padavin. Priporočajo tudi obisk najstarejše mestne soseske Ciudad Vija in doživeti nočno življenje v barih in nočnih kljubih, kjer s tangom predstavijo živahno tradicijo.

 

V komentar zapiši katero destinacijo bi vključil/a v svoje popotovanje.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji