10 nenavadnih stvari, ki jih vidiš samo v Dubaju!

Nihče se ne zna bolje "bahati o količini denarja", kot to zna Dubaj...

Sinonim za glamur, razkošje, ekstravaganco in zlato je mesto, ki krasi vsako lestvico nabolj obiskanih turističnih mest na svetu in jih moraš obiskati vsak enkrat v življenju.
mesto
potepuh.si
Dubaj slovi po svojih presežkih. Je največje mesto v Združenih arabskih emiratih in se lahko pohvali tudi z osmim čudom sveta, najvišjo stavbo na svetu, 828 metrov visoka Burdž Kalifa.
Poleg vseh drugih zanimivosti slovi tudi po umetnim otočjem v obliki palm Jumeirah in smučiščem sredi puščave. Mesto je zrastlo na proizvodnji in izvozu nafte, danes pa se lahko pohvali kot eno najbolj atraktivnih mest tega sveta. Dubaj je znan tudi po ogromni raznolikosti prebivalcev in seveda obstaja tudi kraj, kjer lahko vsak s pridnim delom obogati in si ustvari kariero.
Kar se tiče zabave, Dubaj vedno poskrbi za nepozabno doživetje. Ideje, ki si jih ne upajo uresničiti drugje, verjetno vidite v tem mestu.
Znamenitosti tega mesta lahko najdete tudi v turističnih vodnikih, tukaj pa vam predstavljamo nekaj najbolj nenavadnih stvari, ki pa jih lahko vidite samo v Dubaju.

10. Eksotični policijski avtomobili
9. Avtomat za dvig zlata
8. Tobogan med morskimi psi
7. Diamantni mobilni telefon
6. Zlati “super” avtomobili
5. S kamelami na sprehod ob plaži
4. Zastonj hrana
3. Zapuščeni luksuzni avtomobili
2. Eksotične (domače) živali
1. Zbor prestižnih avtomobilov
Ste že bili v Dubaju? Kaj vas je najbolj impresioniralo?

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji