WhatsApp (www.whatsapp.com) je aplikacija za takojšnje sporočanje, ki jo lahko uporabljamo na pametnih mobilnih telefonih.
Aplikacija omogoča uporabnikom, da si brezplačno izmenjujejo tekstovna sporočila z drugimi uporabniki aplikacije, lokalno in po vsem svetu.
whatsapp3
Vir: cdn.images.express.co.uk
Poleg tekstovnih sporočil lahko uporabniki pošiljajo tudi fotografije, video in avdio medijske vsebine, prav tako pa tudi svojo lokacijo s pomočjo integrirane lokacijske funkcije. WhatsApp za identifikacijo uporabnika uporablja mobilno številko, zato se ni potrebno registrirati. Za delovanje aplikacije je potrebna interneta povezava (Wi-Fi, 3G in 4G omrežja), deluje pa na vseh večjih pametnih telefonih. Na začetku leta 2014 je aplikacijo WhatsApp kupil Facebook Inc.
whatsapp1
Vir: blog.whatsapp.com
Zasebnost
V marcu 2014 je WhatsApp posodobil svojo aplikacijo in dodal nove uporabniške nastavitve za zaščito zasebnosti. Pomembno je omeniti, da so v aplikaciji privzete nastavitve nastavljene tako, da lahko vsak uporabnik aplikacije vidi čas vaše zadnje uporabe aplikacije, prikazno sliko in status, vendar pa lahko uporabniki te nastavitve spremenite.
Tudi najboljšim se zgodi!
WhatsApp aplikacija za izmenjavo tekstovnih sporočil in slik je bila v sredo nedostopna. 1,2 milijardi uporabnikov te aplikacije po celem svetu je bila nekaj ur uporaba popolnoma onemogočena.
Preko e-maila so se zelo hitro odzvali predstavniki same aplikacije in sporočili da so odpravili težave in da se opravičujejo za nastale težave in nevšečnosti. Sporočili so tudi da je izpad povzročila aplikacija WhatsApp sama in da izvor težave ni zunanji. Poudaril je, da čeprav je šlo za globalni izpad ne morejo potrditi ali so bili prizadeti resnično vsi uporabniki ali samo del njih.
WhatsApp2
Vir: cdn01.androidauthority.net
Facebook je kupil aplikacijo leta 2014 in kmalu po tem je postala najbolj priljubljeno komunikacijsko orodje na svetu z več kot milijardo uporabnikov. Izklop pa se je zgodil v sredo točno ob 16:50 uri.
Zelo hitro so poleg odprave napake pri Facebooku reagirali tako, da so sklicali konferenčni klic z Wall Street analitiki in vlagatelji, da so razložili nastalo situacijo in s tem bistveno omilili padec delnic na borzi.
Ste tudi vi opazili izpad? Sporočite spodaj v komentarju.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji