WiFi internet je zelo mlada veja tehnologije, vendar je povpraševanje po visokih hitrostih dostopa v javnosti eksplodiral v zadnjih nekaj letih. Sedaj se lahko naprave enostavno povežejo z internetom na milijone javnih območij po vsem svetu.
wifi
pexels.com
Obstaja veliko podjetij, ki želijo zagotoviti infrastrukturo in tehnologijo, ki je potrebna za rast te veje interneta. Ogromen procent teh podjetij se nahajajo v Združenih državah Amerike, vendar zelo zaostajajo za državami, ki so na vrhu lestvice najhitrejših.

wireles

Tukaj so štiri države z najhitrejšim javnim omrežjem Wi-Fi v letu 2016:
LITVA
Na vrhu seznama najhitrejšega javnega Wi-Fi je Litva, s povprečno hitrostjo prenosa 16,6 Mb. Skoraj dvakrat je večji kot v ZDA in zdi se, da je ta majhna baltska država zelo osredotočena na promocijo. To je dobra izbira za podjetja, da vzpostavijo trgovino, saj poskuša pritegniti več mednarodnih naložb.
singapur
Vir: Google
SINGAPUR
Singapur se je povzpela na seznam v zadnjih letih. Vlada je namreč ustanovila program, ki ponuja brezplačno javno Wi-Fi preko tisoč žarišč po vsem otoku z imenom “Wireless @ SG.” V letu 2018 napovedujejo še povečati točke dostopa.
ŠVICA
Švica je resna pri javni Wi-Fi povezavi. Domačini in obiskovalci dostopajo do interneta v javnih prostorih, kot so parki, plaže, muzeji, javne trgovine in druge odprte površine. Država je znana tudi po svojih smučarskih resortih. Pred kratkim so v Davosu odprli sedežnico, ki je opremljena s senzorji, prilagaja višino sedeža, sedež ogreje. Ima tudi brezplačen javni brezžični internet za 8 minut vožnje do vrha.
UK
Vir: Google
VELIKA BRITANIJA
Čeprav je Velika Britanija na seznamu najhitrejših 4, želi vlada nadgraditi svojo povezljivost infrastrukture. Zlasti v Londonu, kot sredstvo za ohranitev svojega statusa, kot finančno središče Evrope. Partnerska podjetja delajo na namestitvah stotine naprav v celotnem Londonu do konca leta 2017, da bi imeli še boljše povezovanje na tem območju. Načrtujejo imeti hitrosti do 1Gbps – skoraj 100-krat, tako hitro, kot zdajšnja povprečna hitrost prenosa v Združenem kraljestvu.

bozicek

Koliko pa ti koristiš brezplačen WiFi v naših mestih? Zapiši v komentar.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji