Preverite česa se je Mark Zuckerberg domislil v letošnjem letu!

Ima Jarvis potencial za tvojo uporabo?

Facebook je eno. Prihaja nekaj novega!

“Moj osebni izziv za leto 2016 je ustvariti preprosto umetno inteligenco, ki bi pomagala pri organizaciji mojega doma. Podobno kot J.A.R.V.I.S. v Iron Manu,” je povedal Mark Zuckerberg, izvršni direktor Facebooka, na začetku letošnjega leta.

 

Konec leta 2016 se bliža in Zuckerberg je predstavil svoje življenje z Jarvisom. Glas mu je posodil nihče drug kot Morgan Freeman.

Mark se že dolgo ukvarja s Facebookom. Vsako leto pa si zada nov izziv. Letos si je močno želel ustvariti virtualnega pomočnika za svoj dom, podobnega kot ga je imel Tony Star v filmu Iron Man. Iz vseh razpoložljivih tehnologij je ustvaril lastnega Jarvisa. Lahko ga nadzoruje z glasom ali pa preko aplikacije. Jarvis je trenutno zmožen upravljati glasbo, spremembo temperature, ugašanje in prižiganje luči. Je med drugim tudi odlična varuška, naučil se je speči toast in v dom spustiti znane goste. Za vzdušje v domu poskrbi ko odgrne ali zagrne zavese.

Mark Zuckerberg je res glavca! 🙂 a hkrati je za pomoč prosil publiko, Jarvisa želi namreč naučiti še markisaj drugega – a za novo znanje potrebuje nove ideje.

Prijeten ogled!

https://www.youtube.com/watch?v=TFimXovtqd0

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji