Pogledate na vaš mobilni telefon pogosteje, kot bi si želeli? Pogosto preverjate Facebook in Twitter račun vaših prijateljev, prebirate domače in svetovne novice, preverite e-pošto vsakič, ko prispe nova…
Če počnete točno to, kar je opisano zgoraj, prepogosto, je možno, da ste razvili odvisnost od tehnologije.
Mogoče se sliši čudno, vendar rešitev za težavo je prav mobilna aplikacija.
Premagovanje takšne vrste odvisnosti ni enostavno in na koncu je disciplina tista, ki vas drži stran od prepogoste uporabe elektronske naprave. Namen aplikacije ni v tem, da popolnoma prenehate z uporabo tehnologije, pomaga vam toliko, da se vam kljub pogosti uporabi telefona kvaliteta življenja ne spremeni.
Forest – gozd
(Drevesa rastejo, če se ne dotikate telefona.)
Se borite, da ni telefon prevečkrat v vaših rokah? Gozd je preprosta aplikacija, ki vas nagrajuje za nedotikanje telefona. Če zdržite brez uporabe telefona vsaj 30 minut, zraste drevo. Več dreves kot boste imeli, bolj boste uspešni.
forest
Zabavna aplikacija v kateri sadite drevesa
Checky – preverjanje
(Izvedeti, kolikokrat dnevno preverite vaš telefon.)
Kako pogosto preverite vaš telefon? Odgovor vas bo morda presenetil. Aplikacija je popolnoma preprosta, pove vam, kolikokrat ste se obrnili na telefon danes, in nič drugega. Če je na koncu dneva številka visoka in vas moti, ste zasvojeni skoraj gotovo.
checky
aplikacija sešteva vaše poglede na telefon
Če vam zgornji dve orodji ne ustrezata oziroma nista prinesli želenih rezultatov, je naslednja rešitev še boljša.
Freedom – svoboda
(Zaklenite spletne strani in aplikacije.)
Spletne strani in aplikacije, ki vam vzamejo največ časa, vpišite v črni seznam. Nastavite čas oziroma obdobje, kdaj bo ta seznam za vas nedosegljiv, in lahko se boste posvetili drugemu delu.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji