­­­­­­­­­­­

Najboljši način za opis nove Fuijifilm Instax Mini 9 kamere je z eno besedo: Čudovito.
Tehnologije ima dovolj, fotoaparat pa je naravno čudovit. V estetski škatli je zapakirana majhna retro kamera, ki je na voljo v različnih zabavnih barvah. Zelo vpadljiva in aktualna je Minty (modro-zelena) ali drugače ledeno modra.
mini9
Vir: Avery Hartmans/Business Insider
Privlačna in estetska, je kratek opis novega izdelka. Tudi predhodnice te kamera iste linije so zanimive vendar je Fuijifilm sedaj naredil velik preskok.
Od prejšnjih Fuijifilm Instax kamer se najnovejša Instax Mini 9 razlikuje po treh glavnih značilnostih. Majhno ogledalo zraven objektiva za lažje slikanje Samoportretov (selfijev), dodaten objektiv za makro posnetke od blizu in funkcija, ki dodaja svetlobo slikam, ki so pretemne.
mini9_1
Vir: Avery Hartmans/Business Insider
Tako kot večina drugih Instax kamer, tudi Mini 9 uporablja foto papir na katerem se slika natisne takoj. Kamera sprejme 10 listov naenkrat.
Mini 9 je zelo enostavna za uporabo. Z gumbom poleg objektiva se jo vklopi, medtem ko pritisnete objektiv nazaj v ohišje se avtomatsko izklopi. S številčnico okoli objektiva se spreminja svetlost, sprožilec na desni strani pa naredi sliko. Po narejeni fotografiji počakate nekaj sekund in natisnjena fotografija izskoči na vrhu fotoaparata. Kamera deluje na dve AA bateriji.
mini9_2
Vir: Avery Hartmans/Business Insider
Na trgu stane 69$ pri trgovcih na drobno in jo je možno dobiti v barvah, dimljena bela, kobaltno modra, flamingo roza ali ledeno modra. Vložki foto listov stanejo dodatnih 30$ za dva krat po 10 listov.
Zelo enostavno je tudi prilagajanje svetlosti same s sukanjem objektiva, tako so vaše možnosti za dobro fotografijo tudi v zaprtih prostorih, kadar je oblačno, sončno, ali zelo svetlo, ko so po navadi slike iz drugih kamer »prežgane«. Za tiste manj izkušene, pa kamera poskrbi sama saj ima tudi seznorje, ki predlagajo nastavitev svetlosti glede količine svetlobe v okolici.
Zagotovo ste kamero že zasledili na trgu ali modra celo opazili prve lastnike, ki jo veselo uporabljajo. Sporočite v komentarju spodaj.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji