V današnjem svetu je delo od doma postalo nekakšna rutina oz. “zahteva”, zato je jasno, da je to trenutno najboljša izvedljiva možnost dela – ne glede na to, kaj rečejo drugi.

 

Iz tega razloga je zato pomembno, da si uredite delovni prostor, ki je ne samo vabljiv, ampak tudi produktiven, v katerem si boste lahko zagotovili, da boste opravili svoje delo dobro. Najprej boste seveda potrebovali zasebno sobo ali lastno pisarno, če je to mogoče. In seveda brez (prenosnega) računalnika dandanes tako ali tako ne gre.

Ko so te osnovne stvari na svojem mestu, boste svoj delovni prostor povzdignili v domačo pisarno. Pisarno, ki uporablja najboljšo tehnologijo in vam je v pomoč, da vaši delovni dnevi potekajo brez težav.

Napredna telefonska naprava

Če nimate dobrega telefona, potem vaša pisarna vsekakor ne bo koristna. Najprej morate z zanesljivim mobilnim operaterjem zagotoviti, da bodo vaše komunikacijske linije dobre, da ne boste slučajno zamudili kakega pomembnega klica.

Priskrbite si mobilni telefon, ki se ponaša s funkcijami, kot so preusmeritev klicev, samodejni odzivnik, zaslon na dotik… Na spletu še preverite, katere so koristne mobilne aplikacije, ki vam lahko omogočajo npr.: video klice (če ste kje na poti in ne morete tega opraviti preko računalnika), odpiranje, urejanje in shranjevanje osnovnih dokumentov, kot so Microsoft Word, Excel, PowerPoint in pdf-ji. Ne pozabite pa tudi na koristne aplikacije, kot so razne napredne beležke ali urniki, ki vam omogočajo beleženje vaših dnevnih nalog in opravil, ki vas še čakajo.

Pametni zvočniki, ki vas lahko spomnijo tudi na pomembne sestanke ali klice

Ne glede na znamko zvočnikov, za katero se na koncu odločite, ne gre zanikati, da so pametni zvočniki koristno in precej zabavno orodje, ki ga lahko imate v svoji domači pisarni.

Na njih lahko predvajate glasbo ali radio (če slučajno to pogrešate iz vaše prave pisarne), lahko pa jih nastavite tudi tako, da vas opomnijo na vsakodnevna opravila, sestanke, dogodke in klice. S takšno tehnologijo, ki je pripravljena in komaj čaka, da postane vaš “virtualni asistent”, se lahko osredotočite in nadaljujete z delom, ki vam je na dosegu roke.

Brezžična miška in tipkovnica

Čeprav ima vaš prenosnik poleg tipkovnice še sledilno ploščico, le-ta redko nadomesti tisto pravo miško in vse njene zahteve uporabnosti. Idealna miška je brezžična in udobna za uporabo ter se popolnoma prilega vaši roki – je nekako podaljšek vaše roke. Ergonomsko oblikovana miška bo zagotovila trdno podporo vašemu zapestju, poleg tega pa mora biti dovolj občutljiva za pomikanje, da se boste po Excel-u in drugih dokumentih premikate kot profesionalec.

Koristno je torej imeti brezžično miško s prepotrebno podporo zapestju, medtem pa poskrbite še za tipkovnico, ki naj ima tiho in gladko tipkanje. Med visokotehnološke možnosti spadajo tiste tipkovnice z optičnim bralnikom prstnih odtisov in tiste, ki se lahko povežejo z več napravami in vam hkrati omogočajo enostavno preklapljanje med njimi.

Pisalna miza, ki se mora prilegati

Celodnevno sedenje lahko povzroči dolgotrajne težave z vašim hrbtom, vratom in rameni, zato je naložba v nastavljivo pisalno mizo odlična rešitev.

Updown Desk Pro je ena izmed naših najljubših izbir, saj ponuja kar štiri različne višine mize, (električno krmiljenje višine); na voljo je v različnih velikostih in barvah okvirja; namizno podlago pa lahko kupite v beli ali bukovi barvi (na sliki), da ustreza vašemu že obstoječemu dekorju pisarne.

Seveda je treba razmisliti tudi o prilegajočem pisalnem stolu, saj na njem presedite veliko ur – naj vam ugaja in ne povzroča težav in bolečin. Kupite si takšnega, pri katerem si lahko, tako kot pri mizi, prilagajate želeno oz. primerno višino. Če je na koleščkih in ima še možnost vrtenja, potem toliko bolje.

In za konec – aparat za kavo 🙂

Verjamemo, da je večini od nas naš delovni dan težko začeti, ne da bi najprej spili tisto dobro dišečo kavo. Že sam opojen vonj po kavi je dovolj, da začnemo prebujati možgane in se iz tiste “sanjske dežele” spravimo v naš delovni ritem, ki je potreben za naš posel.

Nobena pisarna ni popolna, ne da bi se skoznjo pretakale arome kavnih zrn, in če nočete nešteto potovanj v kuhinjo, potem namestite svoj lasten visokotehnološki aparat za kavo kar v svojo domačo pisarno. Na voljo je veliko različic kavnih aparatov, vendar so nam všeč tisti, ki se lahko s telefonom povežejo prek aplikacije, tako da samo z enim pritiskom na gumb aparat pripravi našo popolno kavo, ne da bi se morali prej premakniti s stola.

Z zgoraj omenjenimi tehnološkimi pripomočki bo vaša domača pisarna čudovit in eleganten kraj, kamor se boste hoteli znova in znova vračati.