Kljub temu, da je trg nasičen s pametnimi telefoni, ki ponujajo vse mogoče funkcije, pa se postavlja vprašanje zakaj se nobeno od večjih podjetij ne loti izdelave novih generacij prenosnih računalnikov.  Razvoj telefonov se odvija s svetlobno hitrostjo, pri prenosnih računalnikih pa kot da se je čas ustavil.
Bilo je že kar nekaj poskusov vendar so se vi izkazali, da niso idealni. Leta 2015 je Microsoft predstavil zmogljiv prenosnik, ki ima ločljiv zaslon na dotik, lansko leto je Apple prestavil novi MacBook Pro z novim dizajnom funkcijskih tipk. Google je prav tako samo napovedal, da bodo na trg lansirali popolnoma nov računalnik vendar je ostalo samo pri napovedi.
laptop
Vir: www.businessinsider.com
Microsoftov računalnik je imel toliko napak, da ni dočakal niti generacije 2 saj so ga prdčasno umaknili iz trga. MacBook Pro ima problem z zmogljivostjo za najbolj zahtevne uporabnike ter težave z baterijo, katera ima kratko življenjsko dobo.
V zadnjem času se je želel Microsoft povzpeti na sam vrh v kategoriji prenosnih računalnikov. Ceno so nastavili na 999$ in na prvi pogled so se podali v boj z Applovim MacBookom.
Ena večjih težav, ki se je pojavila pa je politika podjetja, da bodo na novem operacijskem sistemu Windows 10 s, delovale samo aplikacije iz lastne trgovine z aplikacijami Microsoft. To pomeni, da bo veliko programov, ki se jih uporablja sedaj neuporabnih vključno s spletnimi brskalniki kot sta Chrome in Firefox.
laptop1
Vir:www.businessinsider.com
Sicer bo vsak kupec imel možnost nadgraditi operacijski sistem na Windows 10 brezplačno za prvo leto, vsako naslednje pa bo stalo 49$.
Večkrat so obljubili tako Microsoft, Apple in Google, da bodo preuredili trg prenosnih računalnikov, vendar do danes še nobenemu ni uspelo kaj bolj odmevnega. Apple se je celo odločil, da bo iz trga umaknil linijo prenosnih računalnikov PRO saj so po letih prodaje ugotovili, da ta serija ni med najbolj priljubljenimi. Microsoft še išče rešitev kako pridobiti nazaj trg kupcev katerega je Apple pred leti pridobil na svojo stran.
Kateri računalnik pa vi uporabljate, zapišite v komentar.

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji