Inženirji Google podjetja so ponovno razkrili nov poizkus. Vztrajajo nampreč pri vprašanju kako vključiti tehnološke naprave v različne modne dodatke. Bo ekstravagantna kapa, ki ima na šiltu vgrajeno kamero uspela?
Kljub temu, da na prvi pogled Google in nosljiva tehnologija ne gresta ravno z roko v roki, saj prejšnji dosežki ne predstavljajo ravno vrha, inženirji poizkušajo nove poti. Nekateri celo menijo, da ideja spominja na Snapchat očala.
koncept Google kape
Vir: Google
Glavna ideja Googlovih inženirjev se skriva v kapi s katero bi lahko uporabniki, fotografije in videe posnete s snemljivo kamero, neposredno nalagali na družbena omrežja. Sama kamera bi bila povezana na uporabnikovo mobilno napravo oziroma aplikacijo. Vsi prijatelji uporabnika pa bi imeli možnost videti neposreden vpogled v življenje ljudi z Googlovo kapo.
Hkrati pa Google zagovarja dejstvo, da bodo uporabniki njihovih kap, lahko snemali tako sliko kot zvok, saj je v kamero vgrajen tudi mikrofon.
Prej omenjena Snapchat očala – Snap Spectacles – zajemajo slike in videe, ki so posebej prilagojene za aplikacijo Snapchat. Video in foto vsebine pa so iz očal prenesene direktno na uporabnikovo mobilni telefon in aplikacijo.
snapchat očala
Vir: Google
Prav tako njihov koncept kape spominja tudi na GoPro produkte, a Google izpostavlja pomembno razliko, “Večina tovrstnih kamer omogoča predvajanje videov preko YouTube omrežja – le redke, če sploh katere, omogočajo kompatibilnost neposredno s Facebookom.”. Facebook pa je prav zato zečel testiranja, kako omogočiti razvijalcem aplikacij, da bi v svoje aplikacije vgradili Facebook Live.
Googlova kapa bi na tak način močno pridobila na uporabnosti.
Ali Google načrtuje svojo lastno aplikacijo, ki bi konkurirala Snapchat-u, ali pa bo svojo kapo raje povezal z ostalimi aplikacijami in tako poenostavil zadevo? Pa mu bo tokrat res uspelo?
Slike patenta Googlove kape za zdaj ne obetajo ravno modnega presežka, a to je zgolj patent. Če se Google odloči za nadaljni razvoj kape, lahko le upamo, da bo produkt uporaben in nosljiv.
Kaj pa ti misliš o uporabnem patentu kape? Zapiši svoje mnenje v komentar. 🙂

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji