Novodobna zasvojenost z deljenjem osebnih informacij na socialnih omrežjih postaja vse večja težava. Izmed vseh socialnih omrežjih, ki povzročajo zasvojenost, je na prvem mestu Facebook!
Ali se zavedate kako Facebook dobesedno čaka, da vas “zabode v hrbet”? Inspiracijski verzi, nedolžne fotografije s treninga in vse ostale malenkosti niso tako pomembne, lahko pa ste zaskrbljeni zaradi deljenja vaših osebnih podatkov. A ne skrbite, našteli vam bomo 8 najpomembenjših, ki jih morate nemudoma zbrisati z vašega profila.
TELEFONSKA ŠTEVILKA
Facebook ni tako nedolžen kraj, kot si mislite. Telefonska številka je pravtako vaš osebnik podatek, ki pa ni nujno, da ga bo “tat” ukradel. Vseeno pa lahko na ta način ljudje zlorabijo vaš profil ali pa ga uporabijo za kakšno bolj ali manj zabavno potegavščino.
FOTOGRAFIJE Z RAZNIH ZABAV
V prvotnem namenu je bil Facebook omrežje, kjer ste delili svoje fotografije, dogodke, … s prijatelji in najverjetneje vas še danes prav prime, da bi s prijatelji delili fotografijo z zadnje zabave. Pazljivi bodite pri nastavitvah glede zasebnosti, saj vaše objave lahko vidijo tudi neželeni opazovalci – vaši delodajalci oziroma vaši sodelavci, ki so tesno povezani z vašim šefom. Obstajata dve možnosti – izbrišite vse kočljive vsebine ali pa izboljšajte nastavitve zasebnosti.
zabava
Vir: Google
DATUM ROJSTVA
Poleg imena in naslova, je datum rojstva eden ključnih podatkov, ki tatove identitet najbolj zanimajo. Najverjetno se strinjate, da je varnost vaše identitete veliko bolj pomembna, kot da vam virtualni prijatelji vsako leto na zid prilepijo vgenerično čestitko.
LOKACIJA
Ko označite lokacijo na socialnem omrežju, vsem sledilcem spročite ali kako radi potujete ali pa kje se nahajate. Ob temu pa ljudje takoj ugotovijo vaš naslov in, kot se je izkazalo že večkrat, je lahko ravno to zadnji delček sestavljanke, ki ga je iskal potencialni nepridiprav.
SLIKE Z RAZLIČNIH POTOVANJ
Sanjski zajtrk ali fotografija uživanja ob bazenu z zadnjega dopusta je odlično gradivo za objavo. Vendar z objavljanjem slik z dopusta počakajte in jih objavite, ko se vrnete domov. Z objavljanjem slik že na dopustu, praktično vabite vlomilce v svoj prazen dom.
Facebook-potovanje
Vir: Google
VAŠ ŠEF
Med svoje prijatelje na Facebooku nikakor ne dodajajte vašega šefa.Če želite na socialnem omrežju ovekovečiti vašega novega šefa, ga dodajte na poslovno usmerjeno omrežje LinkedIn. Nekateri ljudje so bili, zaradi osebnih mnenj in pogledov na določeno stvar, tudi ob službo.
NEKDANJI PARTNER
Zaradi Facebookovih spominskih obvestil lahko naletite na težave z bodočimi partnerji. Podobno kot delodajalci, tudi potencialni partnerji o vas naredijo raziskavo na družbenih omrežjih.
NEODRASLI PRIJATELJ
Skoraj zagotovo imamo vsi vsaj enega nedoraslega prijatelja, ki si ne želi določene kariere, nima novih prijateljev in ki se mu še vedno zdi smešno, da nas označi pod vprašljivimi objavami ali neprimernimi vsebinami. Poskrbite, da vas ta prijatelj ne označuje pod čudne in vprašljive objave, hkrati pa si zagotovite, da se kaj takega ne ponovi nikoli več.
na FB me je dodal šef
Vir: Google
Ste v vsebini našli informacije, ki ste jih želeli prebrati? Potem delite vsebino še s prijatelji in jim pomagajte, da si “očistijo” svoj Facebook profil! 🙂

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji