Pametni mobilniki in tablični računalniki naj bi vsebovali vse, kar uporabnik potrebuje. Poudarek je na naj bi, kajti brez dodatkov tudi tukaj ne gre. Kateri so tisti, ki jih absolutno morate imeti, če želite iz telefona ali tablice potegniti največ? Pripravili smo seznam petih. Če menite, da smo katerega pozabili, nam to zaupajte v komentarju pod prispevkom.
1. SLUŠALKE kvalitetne slušalke
Večina mobilnikov in tablic ima ob nakupu priložene slušalke. Večina njih je zanič. Če želite kakovosten zvok, bo treba seči v žep in kupiti nekaj kakovostnega. Z imeni, kot so Sennheiser, Shure, AKG, ne boste zgrešili. Profi nasvet: Tako zelo moderne slušalke Beats by dr. Dre so zelo povprečne. Če iščete dober zvok, poglejte k prej omenjenim proizvajalcem, »beatsice« pa pustite pozerjem.
2. ODBIJAČ AKA BUMPER
Bližnja srečanja telefona ali tablice s trdo podlago se ponavadi ne končajo dobro. Po Murphyjevem zakonu se bo napravica dotaknila tal točno na tistem mestu, kjer je najbolj ranljiva – to so vogali. Z odbijačem oz. bumperjem se sila udarca vsaj nekoliko zmanjša in možnost preživetja svetleče napravice se tako poveča. Verjemite, splača se žrtvovati nekaj lepote v zameno za daljše življenje.
usb kabel
3. USB OTG KABEL
USB OTG WTF? Zelo verjetno je, da imate mobilnik ali tablico z Androidom. Če želite na Androidno napravico priklopiti USB ključ, zunanji disk ali bralnik spominskih kartic, potrebujete USB OTG kabel. Pred tem še preverite, ali vaša naprava podpira USB OTG (On-The-Go). To lahko enostavno storite z aplikacijo Chainfire.
4. BLUETOOTH TIPKOVNICA
Če ste na mobilniku ali tablici že kdaj poskušali napisati daljše besedilo, potem veste, kako neprijetno in zamudno je tipkanje prek zaslona na dotik. Rešitev je Bluetooth tipkovnica, ki se brezžično poveže z mobilnikom ali tablico ter prinese udobje in hitrost prave tipkovnice.
bluetooth tipkovnica
Najbolje je izbrati takšno, ki se zloži na majhno površino in ima vgrajeno tudi držalo za telefon in tablico. Če niste domači s slepim tipkanjem, kupite tipkovnico z nemškim razporedom črk in znakov, ki je še najbolj podobna slovenski (slovenskih zložljivih Bluetooth tipkovnic žal ni).
5. CHROMECAST
Chromecast je majhen sprejemnik, ki ga priklopite na HDMI vhod televizorja in omogoča brezžično pretakanje vsebin z mobilnika ali tablice na televizor. Z njim lahko na televizorju prikazujete fotografije in videoposnetke ter predvajate glasbo ali filme, shranjene na mobilniku ali tablici. Obvezna oprema, če želite prijateljem pokazati fotografije s potovanja ali si v krogu družine ogledati karkoli že.
aplikacija chromecast
Uporabljate kak dodatek, ki ga ni med naštetimi? Zaupajte nam, katerega, v komentarju!

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji