Vsak od nas, je na fotografiji že izgledal slabo in glede na to, da živimo v dobi socialnih omrežij, kjer vsi želimo izgledati popolno, nas lahko slaba slika, na kateri nas označi prijatelj, spravi v zelo slabo voljo. Čeprav smo z našim odsevom v ogledalu popolnoma zadovoljni, nas lahko fotografija tako popači, da si sploh nismo podobni.
Za lepe fotografije je pomembno, da poznamo svoje telo in smo pozorni na obrazno mimiko.
Da bo vse skupaj lažje, smo vam pripravili 8 preprostih trikov, s katerimi vam bo uspelo na fotografiji naravnost zablesteti.
fotografije
pexels.com
Uporabite svoj jezik
To je izmed najboljših in tudi najbolj “čudnih” trikov. Morda se sliši nenavadno, a preverjeno deluje. Medtem ko se smehljate, jezik pritisnite na nebo v ustih. S tem se izognete podbradku, saj napne vaš vrat in čeljust. Deluje tudi za Heidi Klum in Renee Zellweger, ki sta ljubiteljici tega trika.
Pravi kot obraza
Izogibajte se neposrednih ravnih pogledov v aparat, razen v primeru, če vaš obraz fotografira profesionalni fotograf portretov. Zakaj? Ker je po navadi na fotografiji veliko senc, ki lahko naredijo vaš obraz širši, daljši in bolj bledoličen. Raje poglejte malo postrani, brado obrnite malenkost nazgor ali navzdol, s pogledom pa se zazrite malo višje, kot gledate ponavadi.
Zasukajte telo in bodite pozorni na pozicijo svojih rok
To je stari dobri trik rdeče preproge. Zasukajte svoje telo pod kotom 45 dstopinj in roko, ki je bližje fotoaparatu položite na svoj bok. Eno nogo postavite rahlo pred drugo, obrnite svoja stopala proti kameri in težo zadržite na zadnji nogi.
Ste se kdaj spraševale zakaj vse zvezdnice pozirajo s sprednjo roko na boku? Razlog je v tem, da poza poskrbi, da sprednja roka ni videti sploščena in s tem tudi večja.
fotografije
pexels.com
Prekrižajte gležnje
Če se slikate oziroma vas slikajo naravnost, prekrižajte vaše gležnje. V tej pozi boste izgledali bolj pokončni, vaše noge pa daljše. Poleg tega, pa vse skupaj izgleda zelo sproščeno. Gležnje lahko prekrižate tudi, ko sedite.
Ne sledite skupini
Ključ do dobre skupinske fotografije? Ne bodite vsi v enaki pozi. Ne samo, da izgleda nerodno, določena poza tudi ne pristaja vsakemu. Vsak od nas ima svojo obliko telesa in postavo, zato bodo oči gledalca slike avtomatsko gledale kdo izgleda najbolje. Najboljša poza je tista, v kateri se počutite udobno.
Naučite se smejati za kamero
Prevelik nasmeh lahko izpade smešnen in nenaraven , če pa se sploh ne smejite, lahko izpadete zdolgočaseni ali celo jezni. Rešitev? Naraven nasmeh, ki se nariše na tvojem obrazu, ko v bližini ni fotoaparata. Poskusite se smehljati tudi z očmi, kot to počne Tyra Banks.
fotografije
pexels.com
Dobro pozo je potrebno vadit
Verjetno se slišali že 1000krat, a vzravnana drža res naredi razliko.  Ravna drža vas naredi višje, poleg tega pa oddajate moč in samozavest. Vadite pokončno in samozavestno držo.
Sprostite se
Razen v primeru, da ste profesionalni model, so ponavadi najboljše fotografije tiste, na katerih se zabavate (nenačrtovani posnetki s prijatelji). Manj se trudite, manj bo možnosti za napake.

 

Kako pa vam uspejo najboljše fotografije? Lahko nam zaupate kakšen trik…

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji