20. stoletje nam je v svetu mode prineslo obilo pozitivnih sprememb. Na čelu te sodobne revolucije ali modne reforme, stoji kar nekaj znanih obrazov, ki krasijo modne piste še dandanes in so najbolj znani in uspešni modni oblikovalci vseh časov.
Spodaj boste našli 5 najbolj prodornih modnih ikon, ki so preobrazile način oblačenja tako na modernističen, kot tudi na eleganten in kreativen način.
Omenili bomo le 5 naključnih najbolj znanih imen v svetu mode, zato se nikar ne jezite, če smo izpustili imena kot so Dolce & Gabbana, Jacques Cartier, Louis Vuitton, Donna Karan, Coco Chanel in še veliko drugih …
Yves Saint Laurent
Popularen v svetu mode je postal zahvaljujoč svoji ustvarjalnosti pri preoblikovanju moških kosov oblačil, v ženske kostume. Je eden najbolj znanih ustvarjalcev v Franciji, ki je na sceno stopil s svojo priljubljeno ‘power dress’ leta 1988. Ta je prikazovala moč ženskam v svetu mode.
modni oblikovalci
https://www.designer-vintage.com
Pierre Cardin
V Italiji rojeni Francoz, se lahko pohvali s svojimi kolekcijami, ki zgledajo kot, da bi bile iz prihodnosti. Njegove kolekcije temeljijo na temeljih futurizma. Njegove tako imenovane bubble dresses ali mehurčkaste obleke ponazarjajo elemente znanstvene fantastike, polne zemeljske elegance in avantgardnega oblikovanja.
modni oblikovalci
https://agnautacouture.com
Tom Ford
Tom Forda štejejo med najbolj priznane oblikovalce današnjih dni. Je kreativni direktor pri znamki Yves Saint Laurentu in tudi pri Gucciju. Med odraščanjem je želel postati igralec, vendar ga je življenska pot usmerila v modo. Fordov vrhunec oblikovalske kariere pa je bil leta 2000, ko je dosegel nagrado za najboljšega modnega oblikovalca ali Best International Designer Award.
modni oblikovalci
http://fashionandmash.com
Christian Dior
Rodil se je v januarju leta 1905 v Franciji. Najbolj prepoznaven je bil po svoji ‘New Look’ ali novi izgled silhueti. Prvič je prikazana v letu 1947 in sicer v obliki revolucionarnih ženskih oblek po 2. svetovni vojni. John Galliano je človek, ki je prevzel zapuščino velikega Diorja in nadaljeval njegovo pot. V Parizu ustvarja dramatične modne halje in luksuzne dodatke.
modni oblikovalci
https://theculturetrip.com
Giorgio Armani
Giorgio Armani je italijanski modni oblikovalec, še posebej znan po prilagojenih linijah moških oblek. Leta 1975 je ustvaril svojo modno znamko in do leta 2001 postal eden najuspešnejših modnih oblikovalcev. Njegov letni prihodek je pozor kar 1.6 milijarde dolarjev, osebni proračun pa v višini 7 milijard dolarjev! Je zares ena redkih še živečih legend iz stare šole mode in modnih oblikovalcev.
modni oblikovalci
http://www.imfamous.info
Kateri modni oblikovalec pa je tebi najbolj pri srcu?

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi :)

Facebook komentarji